wyhaczyłem na alle z jakiejś wyprzedaży magazynowej po 100 za sztukę
wyhaczyłem na alle z jakiejś wyprzedaży magazynowej po 100 za sztukę
monroe były sztywniejsze od seryjnych boge na seryjnej sprężynie w wersji super czyli najdłuższa. Później na monroe wrzuciłem prokity i oczywiście zrobiło się bardziej twardo - czuć na dziurach i poprzecznych szczelinach/przeszkodach. Ale na monroe występował efekt odbijania się auta jak piłka więc z ciekawości jak trafiły się te b4 to założyłem i twardość na poprzecznych jest taka sama ale auto stoi bodajże 2 cm wyżej i już nie odbija się. żeby dokładnie to sprawdzić musiałbym wrócić do seryjnych sprężyn. Mamy wrażenie, że kyb z tyłu jest twardszy
No właśnie. U mnie efekt odbijania też czasami występuje, co prawda rzadko i w określonych warunkach czyli np. 2 garby poprzeczne jeden po drugim ale jak już się to dzieje to strasznie irytuje, wolę skałę (plomb jeszcze nie mam) niż piłeczkę, tym bardziej że auto niewiele jeździ.
Hmmm Ja powiem tak .
Mam Monroe z przodu i tyłu , i sprężyny KYB-a tez przód tył ) dokładnie rok temu zakładałem - ale to jest załozone w TD , gdzie silnik jest dość ciężki i mi nic nie buja i jestem z nich zadowolony .
Ale chce coś wpakować do Formuły , zwłaszcza ze kupiłem coś takiego http://allegro.pl/sprezyny-obnizajac...915639605.html
i z tego co piszecie najlepiej będzie b4 do tego ale własnie zastanawiam nad KYB-ami .
Wygląda to na Sportline czyli -50mm więc lepiej szukaj B6 i miski olejowej na zapas![]()
Kasztelan , kurde toś mnie pocieszył![]()
![]()
jak tak będzie to cholera się wku***
a teraz . tak szukam czegoś do 2,0 16V bo tą Dziołchę muszę tez zrobić , bo zas mi się obrazi
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 04-01-2015 o 23:14 Powód: błąd