Witam. Chciałbym się zorientować ile może kosztować wymiana sprzęgła w takim aucie?
Witam. Chciałbym się zorientować ile może kosztować wymiana sprzęgła w takim aucie?
Jaki wariant mocy??... Ja u znajomego zaplacilem za robocizne 200zl. Za sprzeglo okolo 600zl.
115km
Nie wiem czy są różne sprzęgła w zależności od mocy, ale ja w swojej 150KM za kompletne sprzęgło zapłaciłem ok 900zł, robocizna waraz z wymianą dwumasy 450zł.
niestety są różne; z tego co pamiętam to do 8v okazało się droższe - zarówno sprzęgło jak i dwumasa, bo wymienialem jedno i drugie. Łącznie mnie to wyniosło sprzegło + dwumasa Valeo okolo 2 tys. (4 lata temu)
Witam, ja mam też 150KM i sprżęglo bez 2 masy 900zł. Montaż 0zł, bo akurat jestem mechanikiem i sam to zrobiłem. U mnie urwał się zaczep łożyska, tarcza była ok ale wymieniłem komplet. pzdr
Ja zapłaciłem 1200 za cale sprzeglo 8v 1.9 jtd oczywiscie bez dwumasy - tarcza doscisk i wysprzeglik
prawdę mówiąc ja już zwątpiłem. mechanik wstępnie wycenił mi części na ok 3 tyś(sprzęgło, dwumasa, itp) + robocizna i w tym momencie nie wiem czy mu się coś pomyliło czy po prostu mam przewalone. o naciąganiu raczej nie ma mowy bo znam go od podstawówki i już nie raz korzystałem z jego usług.
1.9 jtd 115km 2005r.