Napisał
Tomek_KRK
Focus ma diesla z Mondeo - tam był 2.0 TDci Fordowski, gówno jakich mało, a w Focusie są 1.6 HDi i 2.0 HDi PSA, przy czym ten drugi można polecać praktycznie w ciemno. 1.6 HDi już taki rozkoszny nie jest, a 1.8 TDCi - ja z nim problemów najmniejszych nie miałem nigdy. Nie wiem o co chodzi z elektroniką, bo poziom jej problematyki w Focusie prawie nie istnieje - jeśli auto nie jest owocem współpracy Zbyszka blacharza i Mariana druciarza.
Dodano po 2 minutes:
Ty go chyba nie lubisz... Saab 95 - jak kupi sobie jakąś małą minę, to będzie po pożyczkę do Providenta szybko się wybierał, żeby to ogarnąć. Chyba, że kupi model z roku 2001-2002, z turbo benzyną - tu z kolei będzie trzeba montować instalację gazową, bo długo na paliwo nie wydoli. Diesel to jest kibel (2.2 oplowski) - kultura pracy młota pneumatycznego, a osiągi czołgającego się ślimaka. Signum to jest duża krowa i za 14 tysięcy też bym się nie spodziewał żadnego rodzynka. Vectra C - jeśli ktoś lubi design typu "tępą siekierą projektowalim wnętrze" to owszem - można toto polecać. S80 - dla miłośników tapczanów, którzy BARDZO DOBRZE sprawdzą to auto przed zakupem. Volvo ma parę patentów, które mogą zaboleć, jeśli są niesprawne.