bierz moją Corolle E12 1,6 vvti - w tej cenie z chęcią ją puszczę![]()
bierz moją Corolle E12 1,6 vvti - w tej cenie z chęcią ją puszczę![]()
To ja jak już to dieselka 2.0. 1.6 nie chce. Oprócz mondeo u dziewczyny jest właśnie Focus 1.6 TDCi i mimo że miałem tylko jedną okazje tym jechać to tak jak mówicie jakoś szału nie robiło. To już nasz drugi spory Rover 620 105KM lepiej chyba idzie.
Dreamer, o jakich klapach mówisz??
No civik z zewnątrz ładnyno ale po przyzwyczajeniu się do klimy automatycznej innej już na 1000% nie chce.
Benzyny nie chce. Jak już to diesel albo gaz. Poza tym w GT zawieszenie jest chyba takie same jak w 156 i 147. I w dalszym ciągu się nie doczekałem odpowiedzi czy macie w swoich 156 tak samo jak ja czy może mimo sprawdzania diagnostów w mojej było coś nie tak. Bo głupie studzienki było mocno czuć.
No to już nie wiem... Musiał bym sie może jakąś inna przejechać.
A ja dodam jeszcze coś od siebie , gdzieś tam doczytałem że rocznie robisz 8 tyś km . Przy takim rocznym przebiegu jest sens pchania się w diesel'a ?
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
W 407 do regulacji nawiewu sa takie klapki sterowane silniczkami we wszystkich padaja, w sensie sie lamią. Prędzej czy później. A tego bez sciągnięcia calego kokpitu nie wymienisz. Wiec kupujac sprawdzac trzeba czy ze wszystkich stron wieje ta sama temeratura, i sprawdza sie zarówno cieplo jak i zimno.
No gdzieś tak około 8-10 tys. A dlaczego przy takich przebiegach nie diesel??
Dzięki Dreamer za zwrócenie uwagi na to. Faktycznie strasznie kiepsko z nimi. chyba ktoś o serwisy zadbał w tym przypadku.
Nie myślałeś o czymś takim:
http://allegro.pl/piekne-stilo-oplac...956492333.html
Wielkością do Mondeo czy 407-ki,to się ma nijak,ale do Focusa już całkiem całkiem,napewno młodsze,z dobrym,niektórzy twierdzą nawet że z najlepszym silnikiem dieslaa przy okazji zostaniesz w rodzinie...
![]()
Tak pooglądałem Stilo i niby fajne ale wydaje mi się bardziej autem dla kobietyZa to też Croma są fajne chociaż z zewnątrz mogli się bardziej postarać. Tylko jakoś nie bardzo widzę się w fiacie. A co do rodziny to na pewno do niej wrócę bo raczej następna będzie Alfa 159
Bo narazie to jeszcze nie ta kwota. No chyba że ktoś chce oddać swoją 159 za tą kwotę to chętnie przyjmę
hehe
Co do tego czy diesel. To mamy w domu drugiego diesla który robi rocznie około 15 tys. z czego połowę robię ja i jakoś nie widzę powodów z jakich jest lepsza benzyna. Przy dojeździe do miasta osiąga swoją normalną temperaturę, w lato tym bardziej, jazda jest równie przyjemna jak benzyną bo jednak moment obrotowy robi swoje. Nie jeżdżę tylko po mieście gdzie użytkowanie takiego silnika by faktycznie było szkodliwe dla niego. No chyba że się mylę albo nie biorę czegoś pod uwagę to proszę o poprawienie mnie![]()