Bo ja mam odmienne zdanie od eRBe i nie używałbym tutaj UC. Dla mnie to wygląda jak kończący się bezbarwny i dalszym polerowaniem tylko sprawę pogorszysz.
Bo ja mam odmienne zdanie od eRBe i nie używałbym tutaj UC. Dla mnie to wygląda jak kończący się bezbarwny i dalszym polerowaniem tylko sprawę pogorszysz.
Ok, to w takim razie wolę nie ryzykować. A jakiś wosk koloryzujący dałby radę to zamaskować? Np. CarPlan T-Cut Color Fast lub Ultra Color Polish (jest dostępny w praktikerze a mam go pod nosem)?
Blacharkę chcę zrobić na wiosnę i jak trzeba będzie maskę lakierować to dopiero wtedy. Lecz jeśli nawet tymczasowo nic nie pomoże a jest szansa że zaszkodzi, to jakoś się przmecze parę miesięcy...
Wydaje mi się ze to odbarwienie od zalegającej ptasiej kupy.Mozesz spróbować UC
BYŁ LEON by COMPSPORT
JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP
Na ptasią kupę to za duże, chyba że jakiś kondor przelatywał
Co do faktury kropek, wczoraj pisałem że gładkie, lecz aby sprecyzować, są lekko wypukłe. Dziwnie też to wygląda gdyż nie są te pełne kółka, ale z pustym środkiem.
Tak na odległość to nikt Ci kolego nie pomoże. Podjedź do kogoś w okolicy kto się zajmuje takimi rzeczami to na pewno Ci pomogą. Grunt żebyś nie narobił większych szkód![]()
Racja, tak zrobięGdybym wiedział od czego to jest to można by kombinować, a tak to faktycznie lepiej nie ryzykować.
to wygląda na zgazowanie klaru. tzn że ktoś ze szybko położył warstwę klaru na źle przesuszoną warstwę bazy a nawet podkładu i parujący rozpuszczalnik z bazy / podkładu zgazował ostatnią warstwę czyli klar. - raczej szlifowanie i malowanie elementu.
Naprawa skrzyń M20, M32 ---> http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...ml#post2004527
https://www.youtube.com/watch?v=WztjfgsSgJU - polskie złomowisko.
Po pierwsze jak można narobić ręcznie UC gorzej niż jest ?
Jak dla mnie to tak jak poprzednik napisał błąd w sztuce lakierniczej i polegającej na błędzie w bazie.
Ale najlepiej podjedź do pobliskiego lakiernika i niech rzuci okiem ;-)
Widać, że nie masz w tej kwestii doświadczeniaTo wygląda na spapraną robotę lakierniczą i jak się pojawiają takie kropki, to znaczy, że jest to końcówka bezbarwnego i jak zaczniesz trzeć UC, to narobisz jeszcze większej biedy. Po co ma wydawać kasę na UC i jeszcze pogorszyć sprawę? Tym bardziej, że do lakiernika ma oddać dopiero na wiosnę.
Gdyby nie inne ważniejsze wydatki to pewnie bym spróbował z UC, ale jeśli mam pogorszyć i potem bujać się z jeszcze gorszą maską to dziękuję i nie ryzykujeno chyba że okaże się że to coś innego to wtedy może spróbuję. No ale to dopiero w przyszłym tygodniu się dowiem.
BTW, tak z ciekawości. Takie błędy w lakierowaniu (zgazowanie klaru) mogą wyjść dopiero w późniejszym czasie? Przyznaje że nie ogarnąłem tematu dokładnie, lecz na forach lakierniczych podobne przypadki występowały krótko po malowaniu. A Belle mam prawie że miesiąc, wcześniej napewno tego nie było.
Ostatnio edytowane przez johnyb ; 17-01-2015 o 23:01