Strona 59 z 1566 PierwszyPierwszy ... 94950515253545556575859606162636465666768691091595591059 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 15656

Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał qooba Zobacz post
    Przypomnę, że wielokrotnie podkreślano, że w pracach nad "projektem 952" (Giulia?) pracują setki inżynierów z doświadczeniem w maserati i ferrari. To chyba niezłe mają doświadczenie i skody z 1.2 tsi nam nie zaprezentują

To mogli by zrobić takie

http://moto.wp.pl/gid,14547359,title...iazdjecie.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    piszę ponownie: mam auto z 2004 roku i żadna podłoga nie gnije. Kolega narzekał najpierw ogólnie na 156, że gniją, potem się zreflektował, że gniją ale tylko te z lat do 2001 czy tam 2000. Mnie chodzi o zaprzestanie uogólniania, bo, jak widać, nie wszystkie 156 gniją, te nowsze, poprawione, już nie.
    Od forum było nie było motoryzacyjnego można oczekiwać precyzyjnych opinii a nie zdań zasłyszanych w maglu.
    Powinno się więc pisać: "w 156 z pierwszych lat produkcji tego modelu często zdarza się, że rdzewieją podłogi, w egzemplarzach produkowanych później, a zwłaszcza tych po FL, problem w zasadzie nie występuje".

Tak?
    Ja tak właśnie pisałem odnośnie zmian w zabezpieczeniu podwozia po 2001. Nie ma co rozwijać tego wątku bo i tak się OT zrobił.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał koskar Zobacz post
    Akurat Spalacz zasuwa na slickach, półslickach i oponach deszczowych.
    A co do reprezentacji Alf: jest tomi z Gtv 3.2, jest bimsky ze swoją 75 3.0 i jest artas ze 156 2.5 i coś tam jeżdżą. Tomek zdobył ostatnio jakiś puchar w swojej klasie także to że nie jeżdżą jest absolutnie nieprawdą.
    Auto jest cywilne, nie modyfikowane, opony każdy może jakie chce zakładać.
    I dobrze że tomi i inni policzalni na palcach się pokazują i jeżdżą, ale nie o jednostki chodzi (nie mówiłem że nikt, tylko znikomo mało) tylko o ogólne wrażenie i statystyczny udział tej "sportowej" marki w takich imprezach. Znaaaacznie więcej jest hondy, suzuki, pugów, renault, nie wspominając o całej masie (masie!) japońców i niemieckich wozów. Dlatego w prezentacjach dotyczących udziału w sporcie Alfa musi sięgać dziesiątki lat wstecz. Nie wiem czy to jest do nadrobienia, wątpię.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Wiadomo, że nie jest tak, że cały świat czeka na nowe Alfy żeby je kupić... AR musi zacząć tak naprawdę od nowa. Powoli, powoli osiągną swoje 400k sztuk rocznie. Przez dobrą reklamę, przez dobrą opinię (mam nadzieję), przez sporty motorowe... Zajmie im to sporo czasu, ale nie jeden już pokazał, że ciężką pracą udaje się osiągnąć nawet względnie nierealny cel.

Tym bardziej, że o AR słyszał chyba każdy i nawet największy lamenciarz przyzna, że Alfy są wyjątkowe (w tym dobrym znaczeniu).

Wierze w to. Może jestem niepoprawnym optymistą...
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Panowie zauważcie, że 156 odnosiła jednak jakieś tam sukcesy w wyścigach (wyścigi górskie, WTCC itp). Natomiast 159 nikt nie skojarzy z tradycjami sportowymi. Miejmy nadzieję, że Tipo 952 będzie czymś o właściwościach nie tylko transportowych i estetycznych

Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Za czasów 156 Alfa była jeszcze rozpędzona... w przypadku 159 było już tak źle, że odpuścili sport.
    Poza tym nie wiem czy to też nie było tak, że 159 ze względu na masę byłaby za droga w odchudzeniu...
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Auto jest cywilne, nie modyfikowane, opony każdy może jakie chce zakładać.
    I dobrze że tomi i inni policzalni na palcach się pokazują i jeżdżą, ale nie o jednostki chodzi (nie mówiłem że nikt, tylko znikomo mało) tylko o ogólne wrażenie i statystyczny udział tej "sportowej" marki w takich imprezach. Znaaaacznie więcej jest hondy, suzuki, pugów, renault, nie wspominając o całej masie (masie!) japońców i niemieckich wozów. Dlatego w prezentacjach dotyczących udziału w sporcie Alfa musi sięgać dziesiątki lat wstecz. Nie wiem czy to jest do nadrobienia, wątpię.
    Tutaj (może nie w 156, ale nie orientuję się) problem polega na dostępności i cenach części. Gdybym myślał racjonalnie, do zabawy kupiłbym E30 i śmigał jak 90% ludzi na torze z samochodami > 10 lat. Jak się coś urwie w E30, dzwonisz do najbliższej hurtowni i części albo są, albo będą w ciągu 2 dni. Jak masz 75, zaczynasz przeglądać strony z domenami .eu, .de oraz .co.uk i nerwowo przeliczasz ceny na złotówki, konfrontując to ze stanem swojego konta...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

mnie tam specjalnie nie jara perspektywa 400 tys aut rocznie... na kazdym osiedlowym parkingu będzie alfa, miedzy golfami i skodzinami.... byle słoik będzie posuwał do domu alficą...
    można chyba, w tak wielkim koncernie jak FCA, utrzymać stuletnią markę ze sprzedażą powiedzmy 180 tys sztuk rocznie?
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Tutaj (może nie w 156, ale nie orientuję się) problem polega na dostępności i cenach części. Gdybym myślał racjonalnie, do zabawy kupiłbym E30 i śmigał jak 90% ludzi na torze z samochodami > 10 lat. Jak się coś urwie w E30, dzwonisz do najbliższej hurtowni i części albo są, albo będą w ciągu 2 dni. Jak masz 75, zaczynasz przeglądać strony z domenami .eu, .de oraz .co.uk i nerwowo przeliczasz ceny na złotówki, konfrontując to ze stanem swojego konta...
    Nie boj zaby. Sloiki nie kupia AR bo co na wiosce powiedza? Nie VW?! A te 400k rocznie to w wiekszosci w USA sie sprzeda...

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

Dokładnie... VW sprzedało ponad 10mln aut w zeszlym roku (a gdzie tu jeszcze Toyota... GM itd), wiec 400k sztuk za kilka lat to naprawde niewiele.
    Alfa zawsze bedzie niszowym autem, a tak jak CodeMaker wspomnial- zapewne wiekszosc pojdzie do USA i... Chin (Chiny to w tej chwili najwiekszy rynek, wiec tylko glupiec by nie robil z nimi interesow).

Poza tym przecietnego VAGowca nie przekonasz do wloskiej motoryzacji... zatem w Polsce nie ma ryzyka, ze co 5 auto bedzie Alfa
    Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 15-01-2015 o 15:25