Witam Kolegów
Założyłem zwykłe lampy przednie ( wcześniej były xenony ) i nie świecą , tył świeci, w czym rzecz?
Alfa 166 2,4 jtd 2000 r.
Dzięki za info .
Witam Kolegów
Założyłem zwykłe lampy przednie ( wcześniej były xenony ) i nie świecą , tył świeci, w czym rzecz?
Alfa 166 2,4 jtd 2000 r.
Dzięki za info .
Moim zdaniem powinieneś zmienić sterownik.... Od zwykłych świateł.... Każdy ulepsza a Ty czemu zmieniłeś na zwykłe?
Podejrzewam ceny nowych żarników bądź uszkodzenie którejś z lamp gdzie zwykła lampa kosztuje prawie 50% taniej...
Tak jak koledzy piszą.. zasilanie jest całkiem inne na xenonie i na lampie zwyłkej poszukaj schematu z wersji bez xenonou :0
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Kolega Kaac ma rację , nie kalkulowało się doprowadzać xenonów do użytku i zmieniam na zwykłe , gdzie taki schemat zdobędę? bo w sumie to chcę to dać elektrykowi samochodowemu i niech się martwi ( powiem że lampy nie świecą i tyle ).
A sterownik świateł to gdzie będzie?
Ostatnio edytowane przez jacco ; 20-01-2015 o 16:27
Schematy masz w eLearn. Pomijam fakt że nawet nie elektryk szybko wytropi po prądzie we wtyczkach gdzie co ma być. A jak już dajesz do elektryka to z zamkniętymi oczami zrobia odnośnie ksenonów to co się stało? Nie wierzę że nie dało się nic zrobić.
Nie lepiej przelozyc srodek ksenona do zwylkej? Przy okazji zregenerowac odblysnik i bedzie git
Dokładnie, nie ma rzeczy nie do ogarnięcia. Jak masz z czymś problem to pisz na forum albo PW.
Auto dostało przodem i lampy potłuczone ( poszły na części ) .
Tak na marginesie to moja druga alfa na stanie , tyle że jdt i była po stłuczce.
Czyli sterownik świateł zmieniam i ma świecić ?