Witam wszystkich forumowiczów.
Kilka zdań o mojej Alfie. Autko jak w temacie kupiem nowe w salonie w Krakowie, obecnie zrobiłem przez trzy latka 130 000 km. 99 % na polskich drogach.
159 szczególnie z tym motorem (1,75 TBi) to auto które mógłbym polecic każdemu dla kogo jazda to coś więcej niż przemieszczanie się z A do B.
Główną zaletą jest prowadzenie z lekkim i mocnym silnikiem, auto nie tylko fenomenalnie przyspiesza ale ogromne hamulce powodują że świetnie hamuje. To połączone z mega układem kierowniczym robią z niego jedną z lepszych propozycji rodzinnych sedanów z mocnym motorem.
Wiem że po Polsce nie jeździ zbyt dużo Alf z tym silnikiem - poza policyjnymi ale te są eksploatowane w dosć szczególny sposób- tak więc jeżeli macie jakieś pytania co do eksploatacji czy czegokolwiek związanego z tym modelem - piszcie prosze - jestem do dyspozycji.
Jako drugie auto używamy 147 aktualnie z 1,6 ts , po lifcie, wcześniej żona jeździła 147 1,9 jtd - mega silnik, mega auto ale też znacznie mniejsze przebiegi w naszej małej stajence.