TBi jest około 60 kg lżejsza. W zasadzie cała ta różnica przypada na przód, więc jest dużo lepiej. Jeżdżąc tym autem ma się inne odczucia niż np w 159 1,9 JTD przed FL, który jest ponad 100 kg cięższy od TBi.
TBi jest około 60 kg lżejsza. W zasadzie cała ta różnica przypada na przód, więc jest dużo lepiej. Jeżdżąc tym autem ma się inne odczucia niż np w 159 1,9 JTD przed FL, który jest ponad 100 kg cięższy od TBi.
No, to już powinno przeważyć szalę czy JTD czy TBI, jak nią jeździłem to do wyjeżdżania przodu czy opóźnionej reakcji w zakrętach nie miałem zastrzeżeń, sztywność nadwozia też fajna i hamulce. Tylko ten zakres obrotów za wcześnie się kończący i odizolowanie i jakaś taka poprawność za duża![]()
Ale spośród 159tek jeśli się "jest na kupnie"to chyba najlepszy wybór dla lubiących jeździć.
Mnie się do tej pory nie udało trafić TBi w tej konfiguracji, jaką szukałem ale to jest bardzo rozsądne auto. Niestety ładnie wyposażone wersje stoją bardzo wysoko w cenniku używek i za jedną z 2010 czasem można kupić dwie 1,9 JTD z 2006Oglądałem i jeździłem kilkoma i oprócz wkręcania na obroty z towarzyszącym temu ładnym dźwiękiem nic im nie brakowało.
szukaj w Niemczech, spory wybór ale drożej
No właśnie o to chodzi. Jak oba silniki nie brzmią to nie ma dodatkowego punktu dla benzyny
jestem na kupnie?
to po polsku napisane?
panowie, szanujmy kraj i językjesteśmy alfistami, elitą fanów moto w Polsce
Dobra, złapałeś mnie na wykroku. Punkt dla Ciebie.
Mam obiecaną przejażdżkę 175tbi. Sam sprawdzę ...![]()
Przyznam że nie jeździłem tbi ale zwykle przyjemność z jazdy benzyny zaczyna się tam gdzie frajda z jazdy dieslem, czyli po 4000kbr/s. Gdzie tbi ma odcinke? 6000, 6500? kurde to musi fajnie jeździć i nie uwierzę że wszystkimi silnikami benzynowymi jeździ się lepiej niż dieslem, a akurat TBI jest jakimś niewypałem technologicznym włochów. Tu nie waga jest argumentem przeważającym ZA, lecz właśnie dostępność użytkowa obrotów. Zajebiście chciałbym się przejechać takim tbi, żeby samemu zweryfikować jak tym się jeździ naprawdę, niestety tak jak pisze Belfer konkretne sztuki mają chore ceny... Wynika to z faktu że w czasach których były produkowane 159, był szał na diesle i benzyniaki to rzadkość więc i ceny znacznie wyższe. Generalnie tak jest z większością marek.
Moim zdaniem TBi brzmi równie dobrze jak jeździ.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T