Uwielbiam takie merytoryczne odpowiedzi![]()
Uwielbiam takie merytoryczne odpowiedzi![]()
Heh... napisałem Ci kiedy są najniższe ceny. Ale skoro nie wierzysz to kreśl wykres![]()
Pytanie do Falkenowców:
Czy używał ktoś opon letnich Falken Azenis FK453 najlepiej w rozmiarze 225/50 ZR17 98Y XL? Chodzą mi po głowie, są w dobrej cenie do wyjęcia (412 zł/szt) w tym rozmiarze. Wydaje mi się, że może mieć lepszą wytrzymałość na ścieranie niż ekologiczny Falken Ziex ZE914
Tutaj info: http://www.falkentire.com/tires/car-...nis-fk453-tire
Nie wiem czy ktoś Ci udzieli jednoznacznej odpowiedzi na to pytanieZimówki kupowałem we wrześniu ubiegłego roku i do grudnia cena podskoczyła plus minus 20 zł za oponę - myślę, ok popyt robi swoje. Teraz od grudnia śledzę ceny dwóch opon letnich i widzę, że są w tym momencie dokładnie 21 zł droższe od najniższej ceny, którą widziałem w grudniu. Aż tak duży popyt? Nie sądzę. Słaba wartość złotówki? Może ktoś "siedzący" w temacie będzie bardziej zorientowany.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez łuk4sz ; 15-01-2015 o 10:20
205/55/R16
Ma ktos porownanie Dunlop SP Sport Bluresponse i Continental Premium Contact 5? Mam Conti od 2 sezonow i na kolejny zastanawiam sie nad Dunlopem. Wg etykiety sa cichsze i lepiej wyglada zuzycie paliwa, przyczepnosc na mokrym to samo. Ktos moze powiedziec jak sprawuja sie te Dunlopy? Kazde 0,1 l/100km jest dla mnie wazne przy moich rocznych przebiegach![]()
Hej,
sugeruję zaczekać do początku lutego na publikację tegorocznego cennika przez Goodyear'a, wtedy inni gracze też się odsłonią. Aktualnie mamy ceny na bazie zeszłorocznego cennika.
Dodano po 6 minutes:
Jako siedzący w temacie - jak napisałem wyżej ceny są aktualnie zeszłoroczne. Tegoroczne cenniki na lato dopiero zaczynają się pojawiać. Na dziś obstawiamy, że w lutym letniaki nieco stanieją.
Ostatnio edytowane przez OponyLux.pl ; 22-01-2015 o 12:21 Powód: Dodano
Jakby ktoś był zainteresowany, to załączam pdf z testem opon letnich w rozmiarze 225/50/R17 wykonany przez niemiecki AUTO ZEITUNG.
http://sendfile.pl/pobierz/217651---z57e.html
Ja się skuszę chyba na te oponki Dunlop SP SportMaxx RT 225/50R17 98 YBardzo fajne parametry a i cena nie z kosmosu.
pozdrawiam