znalazłem w sieci :
http://www.alluc.com/l/connect-nav-setup-cd-iso/nsplu00
niżej jest firmware,
wszystko działa mapy RT3 też,
pozdrawiam
Witam. Chcę nagrać mapy na CD programem Nero. Mam nagrać "CD z danymi" czy może "obraz dysku" ?
Jeżeli posiadasz plik .iso to wybierz "obraz dysku".
Długo się zastanawiałem i w końcu zaktualizowalem. Wszystko bez problemu. Parę minut i mam nowy fw.
Narazie same plusy:
- szybsze włączanie
- szybsze przełączanie stacji radiowych
- szybsze przełączanie utworów cd
- przy cd MP3 bardzo przydatna funkcja przeskoczenia do wybranego numeru utworu
Sent From Samsung Galaxy S5
Też się długo zastanawiałem i jednak spróbowałem i się udało nowy firmware śmiga i mapy 14-15 rt3 też![]()
Potrzebuję pomocy.Pacjent connect nav (w zamian za fabryczne radio) soft stary 10.2 prawidłowo podłączony do zasilania,plus stały i plus po stacyjce i zosiowany bezproblemowo.Po włożeniu kluczyka za każdym razem navi woła master code.Po wpisaniu kodu wszystko hula jak należy:radio,cd,nawiguje.Po wyjęciu kluczyka i ponownym włożeniu znowu woła master code i mało tego wszystkie ustawienia typu głośność ,equalizer itd wyzerowane , trzeba od nowa ustawiać.
Ponad to próba wgrania softu 12.3 kończy się nie powodzeniem.
Bez problemu podejmuje próbę fleszowania , dochodzi przy fleszowaniu do trzeciej pozycji i wyskakuje "ERROR TFFS area"
i na tym się kończy.Po czym wszystko działa normalnie znowu do wyjęcia kluczyka ze stacyjki.
Może ktoś ma jakieś sugestie co robić dalej? czy to wina uszkodzonej pamięci FLASH na płycie głównej , czy tego co jest w niej zawarte?
Nagraj płytę - najmniejsza z możliwych prędkości. Wielokrotnie jest to wina "bałaganu" nagranej płyty.
ok spróbuje , ale wciąż zastanawia mnie co jest nie tak że navi na starym sofcie woła wielokrotnie kodu a tak nie powinno być
A fleszowanie kończy się takimi komunikatami :
FLASHER PROGRAM
NIT 3AX - Rel.3.1.
Checking files from input device ...................OK
Checking sofware compatibility ...................OK
Setting up TFFS area ...................................KO
Error 0x8c: Can't clean TFFS area
na jednym włoskich forum znalazłem że ktoś miał taki sam problem z fleszowaniem ale niestety nie mogę dokopać do odpowiedzi![]()
Ostatnio edytowane przez Nikos ; 02-02-2015 o 00:47