Witam, pech chciał, że to ja jako 2 właściciel samochodu muszę wymienić sprzęgło, więc pytanie, jakie polecacie d tego model ? Jak to wygląda cenowo i gdzie najtaniej złapać ?
Witam, pech chciał, że to ja jako 2 właściciel samochodu muszę wymienić sprzęgło, więc pytanie, jakie polecacie d tego model ? Jak to wygląda cenowo i gdzie najtaniej złapać ?
ja w zwyklej hurtowni motoryzacyjnej kupilem z VALEO dedykowane do tej wersji za cos kolo 550zl. (Kompletne sprzeglo). Za robocizne zaplacilem 200zl(w pakiecie byla wymiana gum stabilizatora)
Właśnie czytałem o Valeo ze polecają, ale to dwumasowe wymieniłeś? Bo z tego co wiem to dwumas to trochę droższy:/
No chyba oczywiste ze bez dwumasyw tej cenie co kolega napisal masz tarcze docisk i lozysko. valeo cos kolo 550, sachs 610, oryginal kolo 800. Ja do siebie zakladalem sachsa.Dwumasa to dodatkowe 1400
przy wymianie sprzegla powymieniaj sobie uszczelniacze na polosiach i na wale korbowym.
no tak, dwumas kosztuje. Lepiej wymienić raz i porządnie z głupimi uszczelniaczami niż za niedługo znów rozbierać i wymieniać .
Nie wymienialem 2masy, jak widac jezdze juz 7miesiecy od wymiany sprzegla i nic sie nie dzieje![]()
ja tez dwumasy nie wymienialem - po ogledzinach byla w dobrym stanie, drugi miesiac po wymianie jezdze i problemu nie ma zadnego
Jeśli masz wybór to weź SACHS-a pod warunkiem, że nie robiło go Valeo dla Sachs-a bo tak w niektórych wypadkach się dzieje.![]()
Hejka wszystkim!
Mnie również dopadł ten sam pech co kolegę, i jako nowy właściciel muszę wymienić sprzęgło bo ślizga ;/ Zastanawia mnie tylko fakt, ze samochód ma przejechane 103tys km i tak szybko padło by sprzęgło? Chyba zaczynam mieć watpliwosci co do realnego przebiegu tego auta....
Widziałem 147 z oryginalnym przebiegiem 79k z kończonym się sprzęgłem. Wszystko zależy od stylu eksploatacji.