Ja w swojej nie miałem aż takich problemów. Na twoim miejscu bym sie kontaktował że by ją poprawili.
Ja w swojej nie miałem aż takich problemów. Na twoim miejscu bym sie kontaktował że by ją poprawili.
wiesz, kwestia tego ze mechanik przy IC rure polaczyl doslownie w sposob tkai ze rura styka sie z wylotem(czyli kolnierz nie służy jako przedluzenie, a tylko jako cos w rodzaju uszczelki... ). A jutro sprobuje ja lekko wyjac bo kołnierz na to pozwala, z 1.5cm ja wyjme zeby sie nie stykala to moze zmieni troche nachylenie... Na wymiane raczej nie mam co liczyc bo juz tydzien na niej jezdze, wydaje mi sie ze jak nie sa one robione dla kazdego osobno, a raczej nie sa bo rure dostalem od "Reki" to czemu tylko ja mam taki problem...
Mat a tobie co z tym termostatem? Bo u mnie jest tak ze auto lapie 90stopni, ale jak stane i auto na jalowym chodzi 5minut to spada do 80stopni, po 10minutach jest 70stopni. Tak samo jak jade np z gorki na biegu bez gazu zeby silnik hamowal to po chwili spada do 80. Podpinalem kompa podczas jazdy temp caly czas byla 89-93stopnie, termostat dziala. Znajomy w alfie tez tak ma. Chyba taki urok...
Z termostatem mam to samo. Jedni mówią ze tak jest inni do wymiany.
Mi nawet nie dochodzi do 90C, a jak już dojdzie to ledwo co po ostrym dogrzaniu i momentalnie spadnie do 80-70 a nawet 60i zaraz znowu wzrasta i tak w kółko. Po mieście to samo, dojdzie do 80C (w mieście nawet 90C nie złapie) i zaraz spada a potem wzrasta. Mam już kabel to dzisiaj zobaczę
ps. czarna lista stacji paliw http://www.zinfo.pl/artykuly/17335 ku zdziwieniu orlen na warszawskiej![]()
Ostatnio edytowane przez mat147 ; 31-01-2015 o 11:08
ja tam jak i duzo ludzi nadal leje. wieksze gowno ma citronex...
i jak ten twoj termostat mat?
Rurka bedzie zrobiona nowa, tej niestety nie dopasowalem![]()
Widzisz w citronexie nie wykryli a tak gadasz na nich ja leje od jakiegoś czasu tam i nic sie nie dzieje.
Tak jak mówie ty nie masz diesla 4,2 litra Q7 by lać extra paliwo bo coś sie moze stać albo jakiegoś nowego auta z duzym motorem benzynowym by lać mega paliwo.Przekonanie masz jakieś i to tyle w temacie.Ja golfem to jezdziłem na oleju z biedronki i hulał aż miło może był nieco słabszy ale nic sie nie działo.
Chciałem wczoraj sprawdzić, wszystko podłączyłem ale się okazało że sterowniki potrzebuje zainstalować kabel, w aucie neta nie miałem i du..Ale już wszystko jest więc myślę że jutro sprawdzę, btw żeby sprawdzić temp to muszę mieć kompa podpiętego i jechać autem czy na postoju i pokazuje ostatnie temp, jak to jest?
![]()