Oczywiście są tylko potrzebne 2 spinki
Dodano po 6 minutes:
Hmm klocki tył ideał (prawie nówki ATE) a dźwignia ręcznego teraz idzie wysoko. Wcześniej 2,3 lub 4 ząbki i auto stało w miejscu tylko przy hamulcu zaciągniętym ręcznym!!!!! Samochód rozpędzałem do ok. 50 km/h i auto zatrzymywało się tylko na samym ręcznym. Teraz ręczny zaciągnięty i autko sie nie zatrzymuje ze zblokowanymi kołami tylko jedzie sobie duuuużo dalej. Byłem ostatnio na stacji diagnostycznej i potwierdzono mi tą usterkę. Ponadto okazało się, że lewy tył na ręcznym nie hamuję. Dziwne bo zacisk pracuje normalnie linki pracują normalnie nie są zatarte czy zblokowane. Coś się nagle tak stało i nie wiem co.
Może muszę wymienić jeszcze raz te linki??? Nie wiem. Mechanicy, których odwiedziłem rozkładają ręce i mówią że powinien przecież hamować a tak nie jest!!!!!
Ostatnio edytowane przez slawek986 ; 04-02-2015 o 16:39 Powód: Dodano
Jeśli dobrze rozumiem mechanicy nie wiedzą że naciągnięcie linki trzeba wyregulować? Jeśli tak to brak słów.Jak to zrobic jest kilka stron wcześniej
Przecież linki ręcznego co jakiś czas powinno się regulować...
Właśnie jestem po wymianie linek, 7 godzin w garażu. Można sie obejść bez zdjęcia foteli ale wtedy mamy gorszy dostęp do mocowań pod wykładziną.
Tak wygląda środek auta po wymontowaniu wszystkiego co jest potrzebne żeby sie dostać do linek
![]()
Niezła demolka. Podziwiam że Ci się chciało.
Swoją drogą od strony serwisowej kiepskie jest to rozwiązanie z linkami w kabinie, choć w ten skomplikowany sposób alfa poprawiła problemy z wiszącymi linkami pod samochodem, jak miało to często miejsce w 156/147. Choć może lepiej jakby zastosowali lepsze spinki i zostawili linki tam gdzie ich miejsce...
Aso chciało 600 zł więc raczej nie miałem wyjścia...
Hejka. Ja już mam linki kupione i też w najbliższym czasie czeka mnie coś takiego... mam tylko jedno pytanie- o jakie spinki chodzi i dlaczego siedzisko tylnej kanapy jest wyciągnięte?
Żeby tapicerkę na podłodze unieść? Myślałem, że wystarczy tunel zrzucić i już jest wszystko na tacy... a linki mocowane od spodu...
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond