Witam, czy reflektor w 166 po FL jest klejony? Chcę umyć go od środka gdyż leżał w garażu i nalazło tam kurzu i innego badziewia. Może macie patenty na jakieś mycie bez ściągania klosza?![]()
Witam, czy reflektor w 166 po FL jest klejony? Chcę umyć go od środka gdyż leżał w garażu i nalazło tam kurzu i innego badziewia. Może macie patenty na jakieś mycie bez ściągania klosza?![]()
Rozebrać. Inaczej nie jesteś tego w stanie zrobić dobrze i dokładnie. Jak niby chcesz wysuszyć wnętrze (kostki, silniczki) po myciu? Poza tym woda może jeszcze pogorszyć ten stan bo zostaną zacieki z brudu. Jeszcze można przedmuchać powietrzem sprężonym ale też będzie połowiczny efekt.
Możesz spróbować wodą z octem lub płynem do zmywarek. Podobno efekt jest zadowalający.
ja pierdziele no to lipaMoże są jakieś firmy co się czymś takim zajmują bo nie chcę popsuć a tanie te lampy nie są :/
Podobno na marsie mają benzynę po 1,50 zł...
Jak coś komuś doradzasz to sprawdź najpierw na sobie. Płyn do zmywarek w ciągu kilkudziesięciu sekund może rozpuścić/uszkodzić powłokę odbłyśnika. Podobnie działa ocet.
Dodano po 2 minutes:
Odezwij się do kolegi marek230482. On się bawi w regeneracje, więc może znajdzie czas na Twoją lampę.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 06-02-2015 o 10:20 Powód: Dodano
Dzięki Belfer odezwę się do Mareczka może coś poradzi![]()
Odblysniki regeneruja prze napylanie nowej powloki. Robilem to w poprzednim aucie. Koledze chyba chodzi o cos innego. Nie o regeneracje odblysnika tylko o mycie wnetrza. Sa firmy ktore to robia. Do srodka lampy wrzucaja male kuleczki ( nie wiem czy to styropian czy cos innego) zalewaja wszystko woda zdemineralizowana i plucza...plucza, a jak skoncza to susza
Jak by ktos mial sam klosz z uszkodzonej lampy do 166fl lub uszkodzona ale z calym kloszem to chetnie przytule (lewa strona)![]()
Ostatnio edytowane przez Endrjus ; 06-02-2015 o 14:45
Była Lancia...był Fiat...byla Alfabyło Cabrio
Wróciła Alfaa Ferrari i Maserati ne emeryturze...
Ja kiedyś myłem w skodzie.Letnia woda z płynem do naczyń a póżniej płukanie wodą destylowaną.Po destylowanej nie zostają zacieki i plamy.Rok już tak jeżdżę i nie ma efektów ubocznych.Silniczek regulacji poziomu demontujesz,jest na zatrzaskach.
Od spodu jest jeszcze przetwornica, którą radze odkręcić. No i w 166fl światła drogowe są realizowane za pomocą przysłony, która jest podnoszona przez cewkę. To też może być problem. Woda nie wpływa dobrze na układy elektryczne. A jeśli zalejesz odbłyśniki soczewki powłoka może zajść i efektywność święcenia spadnie.
Zawieź reflektor do profesjonalnego zakładu oni ogarną temat bez ryzyka, a zapłacisz parę złotych.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Ja kiedyś myłem lampę w rowerze reksio i też nie parowała ale wcześniej wyjąłem baterie...
Kiedy się ludzie nauczą odpisywać na temat (który w tym przypadku dotyczy lamp od 166)?! Jest co najmniej kilka poważnych wad takiego mycia ale oczywiście niech inni sobie biedy narobią, nas to nic nie kosztuje.
Pisałem dlaczego lepiej to odpuścić, bo kilka takich lamp już rozebrałem i czyściłem ale widać teoretycy wiedzą lepiej. Kolega Gonzo też podał argumenty, które moim zdaniem powinny zakończyć dyskusję.