Madzia i Aguś dały radę![]()
Madzia i Aguś dały radę![]()
Było słychać w wywiadzie że panie nie bardzo były przygotowane na niespodziewane sytuacje które mogą zdarzyć się podczas bicia rekordu ( awaria lub stłuczka w jadącej kolumnie) co wtedy?
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
No i zrobił się bigos.Zajechał do mnie dzisiaj kumpel z narzeczoną.Przywieźli zaproszenie na ślub.Data ślubu ? ..... 30 kwiecień.1 maja poprawiny.I już chyba dzisiaj wiem że , 1 maja w Gliwicach mnie nie będzie.A szkoda......
Na takie pytanie nie ma mądrej odpowiedzi jak i nie ma możliwości przewidzenia 100%-wo właściwej reakcji pozostałych uczestników. Można tylko przypuszczać pewne rzeczy. Szybkie zjechanie na bok przez delikwenta/ów i płynne podjechanie pozostałych do przodu może "uratować" sytuację ale nie musi. I w tym cały urok i zabawa. To będą tylko amatorzy a nie zawodowcy. Może udać się pobić rekord ale niekoniecznie. Nikt takiej gwarancji nie da. Zapewne będą jakieś procedury i wytyczne dla uczestników ale na ile to pomoże - nie wiadomo. Poza tym jest jeszcze kwestia jak komisja weryfikująca z Guinnessa oceni materiał wysłany w celu zatwierdzenia rekordu. To wszystko to jedna wielka loteria ale kto nie gra ten nie wygrywaSpróbować zawsze warto
![]()
Organizator przed zawodami powinien wiedzieć co w takim wypadku należy zrobić i czy taka sytuacja przekresla całe bicie rekordu bo któreś auto nie przejechało całego odcinka. Oglądając bicie rekordu przez Słoweńców tam raczej odległości między samochodami nie były regulaminowe
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Organizatorzy będą wiedzieć i wszyscy uczestnicy zapewne wcześniej zostaną poinformowani na ten temat. Pytanie jak to się przełoży na praktykę. Bo mówiąc szczerze będzie to "pospolite ruszenie" , które robi to pierwszy raz i w takim gronie. Ale ponoć Polacy są mistrzami improwizacji
Właśnie w tym fakcie upatruję dużej szansy na pobicie rekordu . Miejmy nadzieję że takie rygorystyczne utrzymywanie dystansu pomiędzy pojazdami nie będzie wymagane na 100 %. Inaczej mówiąc - że przymkną na to oko (jak w przypadku Słoweńców). Bo tak naprawdę jest to niemożliwe żeby na tyle pojazdów ten dystans został zachowany. Bo albo ktoś podekscytowany i rozglądający się na boki zagapi się , albo będzie jakaś awaria albo cokolwiek innego. Chyba jedynie sztywny hol (żart oczywiście) pomiędzy wszystkimi samochodami dawałby 100 % pewność![]()
Mam nadzieje, że rekord zostanie pobity. Nie posiadam FB. Zgaduje, że jak przyjdzie czas na informację dla uczestników którzy wypełnili formularz zostanie ona wysłana na adres e-mail (mapki itp.).
Alfa Romeo 146 1.4 TS '98, 156 1.8 TS '00, 159 1.9 JTDM '05
Wystarczy jeden głupek który będzie chciał pstryknąć fotkę aut za albo przed sobą i karambol prawie gotowy![]()
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy![]()