http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
Wcześniej:
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer
ah tak juz teraz wiem o co chodzi. dzięki kolego za przypomnienie
Witam, trochę odgrzeje kotleta.
Ja również mam problem ze swoją alfa 3.2 busso, nie równo pracuje na jałowych (trochę czuć na karoserii) natomiast przy przyśpieszaniu miedzy 2-3 tyś obrotów najwięcej czuć wibracje na nadwoziu. Jak samochód pozostawię na jałowych na pierwszym biegu to po paru chwilach zacznie trochę kangurzą jazdę
Poduszki wymienione na nowe ori oprócz lewej ( nie do dostania od prawie roku, wymieniona na zamiennik i z powrotem na ori używaną), sprawdzana kompresja, wydech, rozrząd, wtryski, cewki, świece wymienione. I ciężko ktoś w ogóle chce to ruszyć.
Może ktoś z was ma jakiś pomysł?
Tu mam logi z krótkiej jazdy z mes
![]()
Ostatnio edytowane przez gifwwl ; 17-07-2016 o 22:38
Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/
może koło dwumasowe ?
Naprawa fiat, alfa romeo http://www.autokielak.pl/
Jak podeślesz sam plik z logami to porównam ze swoim GT 3.2
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Dorzuć jeszcze wartości
- rpm / obroty silnika
- injection time
- injection time correction
- coolant temperatire
- dtv 1 i 2
- fra 1 i 2
- labda integrator 1 i 2
- spark advance
- engine load
Możesz bez lambda signals, bo widać że chodzą w swoich przedziałach.
I jeśli jesteś w stanie to zrób jeden log kręcąc do odcięcia na 2 lub 3 biegu, na wolnych obrotach i normalna jazda
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Nie chcę być czarnowidzem, ale jak śledzę ten dział, to oprócz wychwycenia złej pracy przepływomierza jeszcze nikt nigdy nic tu nie zdiagnozował po logach. Kiedyś zadawałem pytania min. : jaki powinien być kąt wyprzedzenia zapłonu na wolnych obrotach przy 90 stopniach i nikt nie potrafił mi odpowiedzieć na to pytanie. Problemem jest to, że nie ma parametrów referencyjnych i nikt ich nie udostępnia za wyjątkiem danych o przepływomierzach. Na początku swojej działalności na forum proponowałem nawet temat w którym wrzucane by były LOGI od ludzi którzy mają wzorowe V6 i inne silniki , tak żeby inni użytkownicy mieli szanse na zrobienie u siebie diagnostyki. W tej chwili interfejsem można sobie sprawdzić czy nie ma błędów i ew. można je skasować oraz wychwycić rzeczy ewidentne. Nawet najlepsi "mocarze" diagnozują tutaj swoje auta na zasadzie podmiany części.
Tak więc jeszcze raz chciałem poruszyć na forum temat zebrania wzorcowych logów z parametrów pracy silników do diagnostyki. Wypowiedzcie się tutaj w tej sprawie, jeśli będzie zainteresowanie to utworzę stosowny temat, procedury i poproszę moderatora o przyklejenie wątku.