Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Alfa 159 JTD 150 km

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Frugo
    Mieszka w
    Kędzierzyn-Koźle
    Auto
    Opel Astra

Domyślnie Alfa 159 JTD 150 km

Witam, wpadłem na takie ogłoszenie, może ktoś się zetknął z tym samochodem? Niestety od "oszusta" czyli handlarza. http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...tml#b9def24f06
    Na moje pytanie czy lakier oryginalny odpowiedział, że maska i tylna klapa malowana bo były porysowane gwoździem( ktoś porysował maskę i tylną klapę a bok auta ominął ??? ) no i auto do opłat.

EDIT : tutaj jeszcze jedna ale nie wiem czy handlarz czy prywatna osoba http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ser...C35944742.html
    Ostatnio edytowane przez Frugo ; 10-02-2015 o 22:01

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał Frugo Zobacz post
    Witam, wpadłem na takie ogłoszenie, może ktoś się zetknął z tym samochodem? Niestety od "oszusta" czyli handlarza. http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-...tml#b9def24f06
    Na moje pytanie czy lakier oryginalny odpowiedział, że maska i tylna klapa malowana bo były porysowane gwoździem( ktoś pomalował maskę i tylną klapę a bok auta ominął ??? ) no i auto do opłat.

EDIT : tutaj jeszcze jedna ale nie wiem czy handlarz czy prywatna osoba http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-ser...C35944742.html
    ta druga tez miala malowany zderzak

Użytkownik Rowerzysta Avatar mati171
    Mieszka w
    Kalisz/Ostrów Wlkp
    Auto
    Była AR 147 1.6 T.S Rosso Proteo, Jest AR 156 SW 04 2.4 JTD 175km, Alfa Romeo 159 2.0 JTDM NUVOLA

Domyślnie

kurcze nie wiem jak wam się wydaje, ale jakieś te 9 tanie...:/ chyba trochę za tanie

Użytkownik Romeo Avatar serath
    Mieszka w
    ZG
    Auto
    AR 159SW 1.9JTDm

Domyślnie

Ta druga ma poliftową kierownicę, a przedliftowy panel od klimy. Przód malowany (czyli warto zainteresować się, co tam się stało z przodem - może to pierdoła, a może coś większego).

Do tego cena < 20k PLN w obu - powinna zapalić się lampka ostrzegawcza.
    Ostatnio edytowane przez serath ; 11-02-2015 o 08:47
    "Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."

Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
    Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki

Użytkownik Świeżak Avatar Velek3
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była AR 156 03' 1.9+,156 1.9 8v 02',159 2.4 Thesis Sportiva 2.4 159 2.4TI, 166 2.5, jest E55 AMG

Domyślnie

To autka od tej samej osoby, jedna wystawia je na Paczkowie, druga w Ziębicach. Z tego co się orientuje jedne ogłoszenia są ojca a drugie syna. Kiedyś oglądałem u nich parę samochodów, co prawda innej marki ale szybko daliśmy sobie spokój, mega podszykowane były, każde po jakiejś przygodzie. Co nie znaczy że tak będzie w tym przypadku. Często mają Alfy, parę z nich jeździło tutaj w mojej okolicy, po czym po kilku miesiącach zostawały wystawione do sprzedaży z nieznanego mi powodu. Radziłbym aby przy oglądaniu zbytnio się nie napalać, o tych autkach nie będę gdybać bo na ich temat nie mam nic absolutnie do powiedzenia.

Dodano po 2 minutes:

Jeżeli popatrzysz sobie na numery telefonów, w niektórych ogłoszeniach z Paczkowa jest taki sam nr kontaktowy co tej z Ziębic - teraz jestem pewien że to na pewno te same osoby.
    Ostatnio edytowane przez Velek3 ; 12-02-2015 o 12:46 Powód: Dodano

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał serath Zobacz post
    Ta druga ma poliftową kierownicę, a przedliftowy panel od klimy.
    Wymiana kierownicy na taką, która ma niezużytą skórę to standardowy trik handlarzy. A ta konkretna kierownica to raczej obszyta, a nie wymieniona. Nie przywiązywałbym do tego uwagi. Ale podłużnice bym sprawdził. Oraz obecność poduszek powietrznych i napinaczy pasów.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Frugo
    Mieszka w
    Kędzierzyn-Koźle
    Auto
    Opel Astra

Domyślnie

Okej , dzięki za porady, dzisiaj znajomy mi też powiedział że kolega kupował z tamtych okolic golfa 4 i już po kilku tygodniach chciał sprzedawać ale ma z tym problem. Od was słyszę to samo.. no trudno. I jeszcze, że maska malowana i klapa bo ktoś porysował gwoździem, ciekawa historia choć nie wiarygodna. Być może z ciekawości podjadę jak będzie w jakiś weekend czas.

Użytkownik Świeżak Avatar Velek3
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była AR 156 03' 1.9+,156 1.9 8v 02',159 2.4 Thesis Sportiva 2.4 159 2.4TI, 166 2.5, jest E55 AMG

Domyślnie

W sumie jak nie masz tutaj daleko to czemu by i nie podjechać, choć raczej nie nastawiałbym się na jakąś okazję, taka cena raczej nie bierze się znikąd, a u nich jeszcze bardziej przyłożył bym się do oględzin tych pojazdów.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Nie mam

Domyślnie

Może coś takiego:
    http://home.mobile.de/AXXELGMBH#des_203797060
    Patrząc na inne auta w komisie mają raczej oryginalne przebiegi co już i w DE staje się rzadkością.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia