Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Temat: Jakie Są Wersje AR?????

cin_ek
    Gość

Domyślnie

można zacząć łączyć kilka elementów i znaleźć jakiś wspólny mianownik dla nich. Po 15 będę w domu to zajrzę do folderu i postaram się coś wymyślić ale napisz czy jeszcze czy masz kilmę, ile poduszek, czy siedzenia podgrzewane, czy te skóry to oryginał czy dokładka, czy z tyłu masz podłokietnik, dokładny kod lakieru (naklejka po prawej stronie klapy bagażnika), jakieś foto felg na jakich Bella była w momencie kupienia,czy na sprężynach masz jakieś kropki i wszystko co Ci jeszcze przyjdzie do głowy a ułatwi poszukiwania

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Co tz. numer zastępczy vin? nie ma czegoś takiego.chyba ,że jest całkowicie nowa buda albo masz numery wspawywane .
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

cin_ek
    Gość

Domyślnie

Twoja Bella to totalny mix. Jeżeli ten silnik był tam fabrycznie wstawiony to jedyny pakiet jaki mógł być dobrany to sportpack 2a więc kierownica i gałka obszyte skórą, konsola powinna być "karbonowa", fotele Recaro, czarne tło zegarów. Brakuje u Ciebie trochę do tego więc stawiam na to że poprzedni właściciel przerobił seryjne wyposażenie tej wersji silnikowej. W serii była kierownica i gałka z drewna, klimatyzacja, konsola też powinna być drewniana (a nie niejest co jest podejrzane), aksamitna tapicerka, centralny zamek i alarm, koła 205/60/15, końcówka wydechu ze stali nierdzewnej.

U Ciebie jest (czytam ze zdjęć):
    -drewniana kierownica (Seria w wersji 2.0TS lub 2.5 V6)
    -plastikowa szara konsola (Seria w wersji 1.6 i 1.8TS)
    -czerwona skóra Momo (dostępna w pakiecie Sport3 min. dla lakieru Czerwony Proteo jaki masz Ty)
    -skórzana gałka (dostępna w pakietach Sport)
    -czarne listwy na zderzakach oznaczały też czarne lusterka

Jaką masz wersję? ciężko stwierdzić. Być może ktoś przekładał silnik i przy okazji zmienił trochę wnętrze. Podaj jeszcze jakieś szczegóły.

----------------------------------------------------------------------
    idąc inną drogą:
    Masz kolor Alfa Proteo(kod 195) który występował we wszystkich wersjach silnikowych. W wersji 2.5 V6 24V standardowo był z tapicerką aksamitną w szarym kolorze(kod 185):
    o właśnie takie.

Ty natomiast masz czerwoną skórę Momo (kod 491) które były dostępne w pakiecie Sport 3, który nie był dostępny w tej wersji silnikowej. Można było je jednak zamówić jako osobną opcję. największą zagadką jest kolor konsoli u Ciebie pochodzący z najuboższej wersji nie dostępnej w tej wersji silnikowej. Napisz jaki masz kolor zegarów to ruszymy dalej.
    Ostatnio edytowane przez cin_ek ; 03-03-2009 o 17:21

obserwator737
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    Co tz. numer zastępczy vin? nie ma czegoś takiego.chyba ,że jest całkowicie nowa buda albo masz numery wspawywane .
    jeżeli np w czasie wypadku uszkodził się numer vin lub został uszkodzony przez złodzieja a auto odzyskano - samochód ma nadawany nowy numer identyfikacyjny nabijany na stacji diagnostycznej uprawnionej do tego , nowy numer masz wtedy w dokumentach

na pewno taki numer widnieje na zastępczej tabliczce znamionowej , czy jest nabijany też na karoserii - tego nie wiem , kiedyś widziałem jakiś samochód z numerem zastepczym

z drugiej strony nie powinno być problemu z ustaleniem pierwotnego nr nadwozia - auto ma przecież papierową historię

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cin_ek Zobacz post
    Jeżeli ten silnik był tam fabrycznie wstawiony to jedyny pakiet jaki mógł być dobrany to sportpack 2a więc kierownica i gałka obszyte skórą, konsola powinna być "karbonowa", fotele Recaro, czarne tło zegarów
    No niestety obawiam się że nie . U mnie jest 2,5 V6 a mam jasną konsolę,skórzaną kierownicę ,obszyty skórą lewarek od biegów, białe zegary i fotele MOMO a np. nie miałem progów od SP . Wersja wyposażenia Distinctive .Taką pokazuje nieśmiertelny eper.
    Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 03-03-2009 o 19:52

Khalad
    Gość

Domyślnie

No wiec tak żeby nie było za latwo samochód jest pokradzieżowy miał przebite numery i po odzyskaniu niestety nie dalo sie odczytac starych numerów wiec ma totalnie nowe. naklejka z lakierem jest ale sprawdze jutro jaki ma kod. fotele maja logo alfy i boczki tez sa do kompletu. sa 2 podłokietniki z przodu i z tyłu. gałka zmiany biegów jest skórzana i wyglada na oryginał. zegary białe z zielonym podswietleniem. Z tego co widziałem w innych wersjach które ogladałem przed kupnem to tez mi panel nie pasuje. jak by nie było zamierzam kupic drewniany i drewniana gałke i to załozyc zeby zaczeło jakos wygladać. Samochód sprawdzałem od strony blacharskiej wiec nie jest to składak z 4 ćwiartek. miał małą przygode z 1 błotnikiem reszta wyglada ok.
    Jutro jade do serwisu fiata i alfy i zobacze co mi powiedza chce dostac jakies info o oznaczeniach wersji silnika zeby moc jakieś czesci kupic
    Ostatnio edytowane przez Khalad ; 03-03-2009 o 22:13

obserwator737
    Gość

Domyślnie

no dobra , pokradzieżowy ...ale wcześniej był przecież gdzieś zarejestrowany i w stosownym urzędzie zapewne da się odnaleźć numer VIN ??

Khalad
    Gość

Domyślnie

No własnie raczej nie bardzo.miał przebite numery i to tak ze chyba nie dalo sie starych odczytać. dlatego dostał nowe. Jak by sie dało to pewnie by zostały znalezione zwłaszcza ze po 2 latach na policyjnym parkingu kupił go komendant policji a potem 2 prawników nim jeździło. Dlatego go kupiłem pomimo niepewnej przeszłości bo ostatni zrobił w 3 lata 15 tyś km podobno wiec przebieg wydaje sie ok i stan silnika na komputerze tez wyszedl ok.

obserwator737
    Gość

Domyślnie

ale ja nie mówie o odczytaniu z nadwozia tylko o odczytaniu z dokumentów - serio nie ma śladów w papierach czyje to było auto ?? policja sprzedała je bez ustalenia kto był właścicielem ?

może podpięcie pod kompa w ASO cos wyjasni ?

Khalad
    Gość

Domyślnie

No wlasnie nie mam żadnych papierów. wszystko było lewe jak podejżewam. ale teraz mam pełny legal jak juz sie zdażyłem dowiedziec w urzędzie. w kompie nie ma zadnych numerów zapisywanych bo tez o to pytałem. teraz najwazniejsze to ustalic jaka to wersja silnikowa zeby dobre czesci dobierać powymieniać co trzeba i bedzie chulała. a plany są poważne byle kasy starczyło i bedzie to jedna z najlepiej utrzymanych alf zapewne
    Skórka jest w srodku pierwsza klasa. progi wywalę bo sa poniszczone i nie lezą mi zupełnie kokpit w tym tygodniu zamówie drewniany gałeczkę też. felgi 16-17" jeszcze nie wiem dokładnie musze pomysleć ale raczej jeździc za duzo nie bede bo jestem w domu w weekendy głównie wiec chyba 17" nie powinno byc problemowe.