Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Temat: Biała maź pod korkiem oleju

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pneumat
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Były :156 SW 1.9 JTD 16V,GTV 2.0 V6 Turbo,159 2.2 JTS. Jest 159 1.75 TBi Sport Plus

Domyślnie

Cytat Napisał lesio146 Zobacz post
    Fizykę miałem.Poza matmą to jedyny przedmiot z których byłem dobry.
    Książek przeczytałem tyle w temacie że jeszcze troszkę musisz pożyć aby dorównać.
    Jeśli Ty czytałeś cokolwiek w temacie to musisz wiedzieć że ta maź to nie woda a połączenie wody z olejem.
    W tym właśnie problem.Dobre oleje maja dodatki zmniejszające do minimum łączenie wody z olejem.
    Twoje wpisy, których komentować nie trzeba :
    1. "Nie książki a z doświadczenie to mówię"
    2. "Książek przeczytałem tyle w temacie że jeszcze troszkę musisz pożyć aby dorównać"
    Żyj sobie w przekonaniu że dzięki olejowi który sobie dobrałeś w Twoim silniku nie kondensuje się para wodna - kto głupi ten uwierzy także.
    Wiara we własne przekonania to podstawa dobrego samopoczucia.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Karol147
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6

Domyślnie

Pytałem się chyba w dwóch ASO o to to powiedzieli, że to najzupełniej normalne w zimie przy krótkich trasach, olej nie ma nic do tego. Naturalne prawa fizyki
    Ostatnio edytowane przez Karol147 ; 15-02-2015 o 16:44 Powód: .

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Cytat Napisał pneumat Zobacz post
    Twoje wpisy, których komentować nie trzeba :
    1. "Nie książki a z doświadczenie to mówię"
    2. "Książek przeczytałem tyle w temacie że jeszcze troszkę musisz pożyć aby dorównać"
    Żyj sobie w przekonaniu że dzięki olejowi który sobie dobrałeś w Twoim silniku nie kondensuje się para wodna - kto głupi ten uwierzy także.
    Wiara we własne przekonania to podstawa dobrego samopoczucia.
    Doświadczenie eksploatacyjne.Mówi ci to coś?Dla mnie lej nawet kujawski.
    Woda kondensacyjna jest.Ale powtórzę ci raz jeszcze bo widzę że masz problem z rozumieniem.Otóż dobry olej nie miesza się z wodą w takim stopniu by powstawał majonezik na korku.
    A co do wiary to możesz wierzyć w co zechcesz i odkrywać dawno odkryte.Tyle w temacie kolego od enerdowskich opon
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar pneumat
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Były :156 SW 1.9 JTD 16V,GTV 2.0 V6 Turbo,159 2.2 JTS. Jest 159 1.75 TBi Sport Plus

Domyślnie

Cytat Napisał lesio146 Zobacz post
    Doświadczenie eksploatacyjne.Mówi ci to coś?Dla mnie lej nawet kujawski.
    Woda kondensacyjna jest.Ale powtórzę ci raz jeszcze bo widzę że masz problem z rozumieniem.Otóż dobry olej nie miesza się z wodą w takim stopniu by powstawał majonezik na korku.
    A co do wiary to możesz wierzyć w co zechcesz i odkrywać dawno odkryte.Tyle w temacie kolego od enerdowskich opon
    Jak się nie ma argumentów to się pisze o enerdowskich oponach - ciekawe co to ma do rzeczy ?
    Kolego jeżeli chodzi o doświadczenie eksploatacyjne to nie wiesz jakie jest moje więc się nie licytuj - bo może trafić się ktoś mądrzejszy od Ciebie.
    Dla mnie wiarygodne są zalecenia konstruktora silnika i taki olej stosuję, więc Twoje rady o kujawskim i enerdowskich oponach uważam za wyraz bezsilności w sporze.
    Miłego wieczoru !!

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Jak się nie ma argumentów to się pisze o enerdowskich oponach - ciekawe co to ma do rzeczy ?
    Kolego jeżeli chodzi o doświadczenie eksploatacyjne to nie wiesz jakie jest moje więc się nie licytuj - bo może trafić się ktoś mądrzejszy od Ciebie.
    Dla mnie wiarygodne są zalecenia konstruktora silnika i taki olej stosuję, więc Twoje rady o kujawskim i enerdowskich oponach uważam za wyraz bezsilności w sporze.
    Miłego wieczoru !!
    Nie ma sporu ! Ja się nie spieram ! Ty ? z kim?

Miłego wieczoru !!
    Nie ma sporu ! Ja się nie spieram ! Ty ? z kim?
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał Karol147 Zobacz post
    Pytałem się chyba w dwóch ASO o to to powiedzieli, że to najzupełniej normalne w zimie przy krótkich trasach, olej nie ma nic do tego. Naturalne prawa fizyki
    Normalne to jest (majonez) przy standardowych olejach i nikt z tym nie dyskutuje

Dodano po 6 minutes:

Cytat Napisał Karol147 Zobacz post
    Naturalne prawa fizyki
    Cz te prawa fizyki mówią coś o tym, że są oleje które nie powoduja takiego majonezu? Moze mam olej niepodlegający prawom fizyki?
    Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 15-02-2015 o 21:14 Powód: Dodano

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa romeo 147 twin spark. 1.6 litra 120 km. hatchback.rok2001

Domyślnie

panowie olej był jakieś 4 miesiące temu wymieniany na Mobil 1 super s2000 jakos tak. płynu chłodniczego fakt trochę ubyło lecz gdy alfe kupiłem w zeszłym roku chyba w sierpniu to było go gdzies do minimum... trochę pewnie wyparowało mechanik dolał mi płynu i chyba na razie jest o.k nie widze by uchodziło lecz mam stracha... jak dojade do pracy to w tym zimnie czasem nie osiąga swej temperatury 90 stopni. i już gasze silnik mam około 5 kmh. czy mam powody do zmartwień? Pooozdrawiam alfaholików

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Karol147
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6

Domyślnie

Zimno jest więc nic dziwnego, że Ci nie osiąga 90 stopni na tak krótkim dystansie. Jeżeli chcesz żeby Ci się szybciej nagrzewał to po prostu nie włączaj ogrzewania. Ja tak robię i teraz wystarczy 4km przejechać i już jest te 90. Albo jeździj na około