Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Temat: 147 Lusterko zewnętrzne (lewe)

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kefir
    Auto
    GQV

Domyślnie

Chyba tak. Odnośnie pasowania to w modelach po 2007 podstawa lusterka ma trochę inny kształt.

Użytkownik Świeżak Avatar szejker
    Mieszka w
    Strumień
    Auto
    Alfa Romeo 147 TI 1,6 120KM

Domyślnie

Muszę luknąć na swoją wtyczkę i dojść do tego na których pinach jest napięcie do podgrzewania bo mi nie grzeją obydwa ;/ Tylna szyba grzeje, bezpiecznik lusterek sprawny.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar zbroja24
    Mieszka w
    Konstantynów
    Auto
    147

Domyślnie

ja miałem podobną sytuację, tyle że sam sobie urwałem z własnej nieuwagi skleiłem klejem dwuskładnikowym i do tej pory trzyma (o składaniu nie mam mowy, ale drugie też mi się nie składa)

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Piastów
    Auto
    Alfka 147 120koników + LPG BRC

Domyślnie

Czy ktoś z Was wie na 100% czy lusterko zewnętrzne lewe jest identyczne w alfce przed i po lifcie?
    PS
    niestety w moim rozsypał się metalowy mechanizm znajdujący się wewnątrz obudowy lusterka.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kefir
    Auto
    GQV

Domyślnie

Cytat Napisał Piotr_147TS Zobacz post
    Czy ktoś z Was wie na 100% czy lusterko zewnętrzne lewe jest identyczne w alfce przed i po lifcie?
    PS
    niestety w moim rozsypał się metalowy mechanizm znajdujący się wewnątrz obudowy lusterka.
    EPER mówi, że lusterko zostało zmienione w 2007. Rożnica jest w plastiku, który znajduje się przy drzwiach, ma inny kształt. Pasuje, da sie zamontować, ale z tyłu ma cos jakby drobny spojlerek więc widać rożnice.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Ja swoje lusterko (mechanizm) wyczyściłem papierem ściernym, i skleiłem do kupy na poxilinie (akurat to miałem w domu). Trzyma się rewelacyjnie, tyle że się nie składa. W każdym razie zastanawiałem się, czy nie kupić nowych - tych z nowym mechanizmem plastikowym, ale jednak sobie odpuszczę. Póki to się będzie trzymać, to nie będę nic z tym robił. A jak się wkurzę, to kupię komplet nowych.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Piastów
    Auto
    Alfka 147 120koników + LPG BRC

Domyślnie

moja jest z marca 2006 więc prawdopodobnie ma lusterko jak przed liftowa

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Cytat Napisał mateuszszar Zobacz post
    A to nie jest tak, że 3piny ma lusterko prawe (regulacja), a 5pinów - lewe (regulacja + czujnik temperatury).

Wersja angielska będzie miała odwrotnie. I uważaj, bo jak kupisz lusterko od anglika, to kąty ma inne i nie wyregulujesz później. Ktoś już kiedyś o tym pisał... Wolę przypomnieć bo można się naciąć przez przypadek.
    Kąty czego? Jak wsadzę szybkę europejską to dalej będzie lipa czy można będzie śmigać? Pytam, gdyż tak grzebałem, że rozwaliłem w środku regulację

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Kąt całego lusterka... Czyli nie użyjesz wersji ang w pl.
    Kup zamiennik (~130zł). Ja tak zrobiłem bo ktoś mi ponownie urwał, a było już klejone. Tylko trzeba oslonę pomalować (stara nie będzie pasowała).

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romo 147 1.6 T.Spark

Domyślnie

Witam. Nie dawno zostało urwane moje prawe lusterko. Zdecydowałem się na zakup nowego. Gdy przyszła paczka zastałem lusterko złożone/zamknięte. Moje stare lusterka od kiedy kupiłem 147 nigdy się nie zamykały. I tu mam pytanie. Jak otworzyć to nowe lusterko? Podłączyłem kostkę, szkiełko działa jak powinno, ale lusterko się nie otwiera. Jest jakiś przycisk do otwierania/ zamykania lusterek? jeśli tak to gdzie? Chociaż wydaje mi się, że powinny się zamykać automatycznie po wyłączeniu silnika, ponieważ słychać dźwięk od zamykania lusterek (tak mi się wydaje, że to dźwięk od tego).