Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Alfa 159 z Cieszyna UWAGA !!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Frugo
    Mieszka w
    Kędzierzyn-Koźle
    Auto
    Opel Astra

Domyślnie Alfa 159 z Cieszyna UWAGA !!!

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C35888552.html
    Alfa stoi w komisie na ulicy Katowickiej 137 w Cieszynie.

Chciałbym was przestrzec przed tym samochodem jak i również złodziejem i oszustem który ją sprzedaje. Właśnie wróciłem z oględzin. Po przyjeździe na miejsce nawet nie otwierałem auta, nie odpalałem ani nic.. ale to może opiszę w szczegółach.
    W ogłoszeniu auto idealne, czyste, zadbane, bez rys, korozji, wszystko sprawne, gwarancja przebiegu itp, itd...
    Otóż, auto przetarte prawie na całej długości zarówno z jednej jak i z drugiej strony, przednie tarcze do wymiany, tylne opony do wymiany, błotniki nie trzymały się nadkoli, wpizdu mini wgniotek, rysek, a jeszcze więcej plam po ptasich kupkach (wżery).
    Szyby , czołowa z 2010r. już z odpryskiem - czyli do wymiany, przednia od pasażera z roku 2008, reszta 2005.
    Przycisk otwierania tylnej klapy - nie działa, zaklejony czy hu.. wie co , nawet nie da się go wcisnąć.
    Pomiar powłoki lakierniczej - prawie każdy element inny odczyt, 150 mikronów do 190 mikronów. Nie stwierdzono szpachlowania.
    Wszystkie elementy plastikowe i uszczelki aż białe ze starości już chyba
    Halogeny czymś poobklejane.
    Wnętrze:
    Po otwarciu drzwi od razu odrzuca smród, zapalniczka wypalona, popielniczka cała z popiołu ( jarane na potęgę ), skóra jak i inne elementy tapicerskie w stanie TRAGICZNYM!! , pokrętła klimatronika ledwo dały się obkręcać, kierownica zdarta, lewarek biegów również, biegi jakoś ciężko wchodziły - dalej nie zagłębiałem się w temat.
    Komputer :
    Jako, że zamówiłem sobie rzeczoznawcę na miejsce i nie zdążyłem go odwołać, to przyjechał i w roli formalności przejrzał całe auta, min. to co wam wyżej opisałem. Po podłączeniu po kompa informacja o pierwszym przeglądzie " 1.01.2004r " wtf ?? auto z 2005r a pierwszy przegląd w 2004 ? - coś im nie pykło w grzebaniu w komputerze, 4 ingerencje w komputer, DPF wymieniony przy przebiegu 168 tyś, a autko ma 164 tyś - no ludzie.... Jeszcze było tego dość sporo ale nie zakodowałem bo już byłem taki wkur... :/
    Silnik:
    Tylko tyle że z turbiny ciekło jak z kobiety podczas okresu - nawet nie odpalaliśmy silnika, nie było sensu.

Pewnie pominąłem bardzo wiele usterek które jeszcze były, ale myślę, że tyle wystarczy żeby przyszły chętny się zastanowił. Ogólnie oceniliśmy auto na przebieg 400-500 tysięcy. Gość chce prawie 22 tysiące.. kur.. gdzie wyobraźnia ? ja byłem astrą z 2001 roku i nie zamieniłbym za tą alfę, nawet jakby mi dopłacił. Po prostu trup, rudera, parch, złom itp itd. Ja zapłaciłem kilka stówek za oględziny specjalisty, ale przynajmniej ktoś inny zaoszczędzi sobie czasu i drogi na tego złoma.
    Pozdrawiam.
    Pozdrawiam.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    156 2.4JTD CF3

Domyślnie

Dodatkowo na zdjęciu nr 6 świeci się kontrolka poduszki, chyba że się mylę...

Mieszka w
    Kędzierzyn-Koźle
    Auto
    Opel Astra

Domyślnie

Cytat Napisał arti123 Zobacz post
    Dodatkowo na zdjęciu nr 6 świeci się kontrolka poduszki, chyba że się mylę...
    Tak , na zdjęciu to widać, my nie zweryfikowaliśmy tego bo odpuściłem sobie odpalanie tego trupa.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    156 2.4JTD CF3

Domyślnie

Czyli zajechany poleasing z Holandii, typowo.

Użytkownik Rowerzysta Avatar BellaMia
    Mieszka w
    POMORSKIE
    Auto
    Alfa Romeo MITO 1.4 TB MA 135 KM TCT + LPG, Rosso

Domyślnie

Dziękujemy Kolego, dobra robota!!!
    Takie złomy należy omijać szerokim łukiem, a ludzi, którzy takie auta wystawiają i piszą, że to "IDEAŁ" należałoby zamykać...

Poleasing i z hakiem, to już masakra przy takim rzeczywistym przebiegu...

Użytkownik Ogier Avatar Themark
    Mieszka w
    Żary / Lubanice
    Auto
    Alfa 166 2,4 JTD 175KM w Automacie, Seat Ibiza 1,2 90KM

Domyślnie

No co tu widać, to tylko perfekcyjnie wykonane zdjęcia.
    Sam szukam swojej Alfy i po prostu kopara mi opadła.
    Ale z drugiej strony jak szukałem dla żony Punciaka to też takie kwiatki widywałem, tylko cena była czterokrotnie niższa. No ale tu, to już przegięcie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Qbek
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDM 170HP, DPF EGR out

Domyślnie

Znajomy interesował się tym autem, ale przed oględzinami udało mi się znaleźć to - http://ww3.autoscout24.nl/classified/263702523?asrc=st

Skręcona prawie stówkę

Mieszka w
    Kędzierzyn-Koźle
    Auto
    Opel Astra

Domyślnie

Cytat Napisał Qbek Zobacz post
    Znajomy interesował się tym autem, ale przed oględzinami udało mi się znaleźć to - http://ww3.autoscout24.nl/classified/263702523?asrc=st

Skręcona prawie stówkę
    Podejrzewam,że w Holandii skręcili to auto o jakieś 200tyś. Niech znajomy da sobie siana, auto wygląda strasznie, i wątpię że miało 250 tyś przebiegu, ten trup wygląda jakby miał 400-500 tyś.

Użytkownik Embrion
    Auto
    147

Domyślnie

Nigdy nie zrozumiem ludzi którzy wydają hajs na dojazdy i specjalistów, gdy wałek można odkryć bez ruszania się sprzed komputera - a wystarczyło tylko wpisać widoczny na zdjęciu numer rejestracyjny w wyszukiwarce w różnych kombinacjach "35-sf-dl" "35sfdl" "35 sf dl"

Tu masz inne ogłoszenie, też w nim podane 250 tysięcy
    http://webcache.googleusercontent.co...&ct=clnk&gl=pl

Tu filmik na youtube z połowy 2013, przebieg 200 tysięcy
    https://www.youtube.com/watch?v=lYuChIi2VvA