Hm tez mam problem bo moja naklejka wyglada jakby byla przeklejana (pomarszczona , krzywo przyklejona ) a gdy zamowilem maske w rzekomo nero metalicoVR/846/A odcien jest inny jest ciemniejsza ;p wstawie zdjecia jak byla przed wymiana , Ja sie waham czy to nie Girigio Lipari....
Gdy jest slonce podchodzi pod taki braz , zloty
Nero metelico jest czarny.
Byla 156 2,0 TS,
była 156 2,4 20V
była 156 1,9 16V
jest 159 1,9 16V
była giulietta 2,0 IMOLA
jest giulia 2,0
846A to Nero Metallico Jarma
Samego Nero Metallico jest kilka (np.: 602AS lub 818B - ale 159 nie wychodziła w takich)
Grigio Lipari to 639A
Wrzuć zdjęcia ukazujące różnicę między maską a błotnikiem - będzie nam łatwiej
Podaj też rok produkcji Twojej Belli...
... ale i tak najłatwiej będzie jeśli podjedziesz do mieszalni, tam na pewno Ci pomogą.
Widział ktoś gdzieś Alfe 156 w BluCapri??czy moja jest jedną z niewielu
![]()
Ta z ramkami to Nero Metallico VR 846/A, a ta bez ramek to Grigio Kafla 639/A
![]()
VR 846/A w słońcu wybija złotym ziarnem, co z pewnej odległości sprawia wrażenie "wpadania" w brąz.
Jeśli Twoje auto to 639/A , a maska jest w kolorze VR 846/A to powinna być spoooora różnica.
Już widać taką na zdjęciach załączonych przez kolegę Kubasinski, a co dopiero przy tak małej odległości między maską a błotnikiem...
Możliwe, że było coś kombinowane z Twoją wklejką z kodem lakieru, skoro kupując maskę "w kolor" jest taka różnica :/
kolego twoja alfa to Grigio kafla ma taką samą w słońcu mieni się na złoto brązowo a gdy brak słońca to odcień szaro-czarny
Miałem je dawno wstawic;p![]()
No tak, ewidentna różnica :/
Przykro mi kolego, że padłeś ofiarą takiego oszustwa
Sprawdź czy tylna klapa była malowana. Pewnie pierwotnie była w VR846/A, tylko ktoś bez pomysłu po przemalowaniu jej na 639/A z powrotem "zainstalował" wklejkę...