Tego nie wiem, ale nawet biorąc pod uwagę ewentualne różnice wynikające z paliwa, to litr więcej jest to dziwne, zwłaszcza że powinno być litr mniej, czyli te facto jest dwa litry różnicy.
Tego nie wiem, ale nawet biorąc pod uwagę ewentualne różnice wynikające z paliwa, to litr więcej jest to dziwne, zwłaszcza że powinno być litr mniej, czyli te facto jest dwa litry różnicy.
Ta sama, sprawdziłem.
Wersja 120 KM będzie paliła podobnie jak 170KM, przy ostrym traktowaniu MA spali nawet więcej, w mieście też trochę więcej połknie. Największe korzyści z Multiair w spalaniu są wtedy, gdy jeździ się delikatnie.
Dokładnie tak jest, wesja 120KM ma dużo mniejsze turbo i praktycznie nie ma turbo dziury, do tego ma lepszą reakcję na gaz. Do jazdy w mieście jest dużo bardziej komfortowa niż MA, gdyż ciągnie od samego dołu jak szalone.
Nie dziwota ze VW tak poluje na Alfę, MM oraz FPT.
http://www.auto-swiat.pl/eksploatacj...rie-ceny/t9b7q
Nawet Auto Bild potwierdza niezawodność włoskich konstrukcji czas już się przyznać ze przespali cała dekadę![]()
Porównywanie Giulietty do VW jest jakieś nieeleganckie, jak można porównać auto do jazdy z autem gospodarczym.