Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: urządzenie multimedialne ( radio, navi, telefon)

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Szczecinek
    Auto
    159 1.9 jtdm 193km Q-tronic

Domyślnie urządzenie multimedialne ( radio, navi, telefon)

Wiem, że troszkę tematów było na temat takich urządzeń do do samochodu . Poszukuję waszych opinii i doświadczeń w temacie jak najlepszego urządzenia pasującego do alfy 159. Posiadam aktualnie radio pioneer avic f700bt, od kilku dni się nie włącza, postanowiłem, że kupię albo poszukam innego - tamto mnie denerwowało . Jakie posiadacie w swoich samochodach nie seryjne kombajny ? Ja Potrzebuję już czegoś lepszego oczywiście, chciałbym aby przyzwoicie grało , navigacja aby była bardziej dostępna aniżeli ta z pioneera ( tam aktualizacje chyba nie istnieją już). Chciałbym aby w końcu normalnie można było połączyć się z takim radiem moim telefonem ( tam miałem problem). Ma byc dotykowe oczywiście, mp3 , jakieś filmy itd. Musi także działać sterowanie z kierownicy. Czy istnieją jakieś radia tego typu z wejściem na kartę sim ( chciałbym mieć internet między innymi do radia internetowego). Podpowiedzcie coś proszę

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mat09
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia Veloce Ti Trofeo White

Domyślnie

Może Parrot Asteroid Smart?
    Nie ma wejścia na sim, ale można do niego modem podłączyć.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Przemyśl
    Auto
    Alfa Romeo 159 tbi

Domyślnie

Również stoje przed wymianą radia. Ale chyba zdecyduje się na tego chinola:
    http://allegro.pl/radio-nawigacja-gp...081008212.html
    Odpada ci problem ramki i sterowania z kierownicy, aczkolwiek minus za brak możliwości instalacji yanosika

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Szczecinek
    Auto

Domyślnie

Ten parrot asteroid mi się podoba. cena trochę mocna, ale nawymyślałem dużo funkcji , więc mam będę wczytywał się w możliwości i opinie tego czegoś.

Użytkownik Świeżak Avatar Karbon
    Mieszka w
    CK/TPI
    Auto
    Było 156 1.9 JTD Jest 159 2.4 Q4 Ti 210 KM

Domyślnie

Panowie, podpowiedzcie czy trzeba instalować jakiś specjalny interface do sterowania przyciskami z kiery z nie seryjna stacją multimedialna?

Użytkownik Romeo Avatar dejon
    Mieszka w
    Warszawa/Bielsk Podlaski
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2,4JTD...wkoncu jest 159 SW 1,9JTD 16V 150KM

Domyślnie

Tak trzeba kolego Karbon.na alegrogo do kupienia za jakieś 250zl..ale oczywiście nie z wszystkimi działa. Wiec musisz sie zorientować.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Szczecinek
    Auto

Domyślnie

u mnie pioneer działał z kierownicy, to teraz powiedzcie, jakie radio działa a jakie nie z kierownicą , bo to w sumie mega istotne. Czy ten parrot tez bedzie z kiery działał ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar krzychu0073
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150km. 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał andrijko Zobacz post
    Również stoje przed wymianą radia. Ale chyba zdecyduje się na tego chinola:
    http://allegro.pl/radio-nawigacja-gp...081008212.html
    Odpada ci problem ramki i sterowania z kierownicy, aczkolwiek minus za brak możliwości instalacji yanosika
    W sumie ciekawy pomysł szkoda, że nie wiedziałem o tym przed montażem dodatkowego wyświetlacza do kamery cofania. Ciekawe jak to działa.....

Użytkownik Romeo
    Auto
    159

Domyślnie

Ja mam K&M KM2003 i jestem zadowolony oczywiście w tej cenie, ramkę dokupi_em delikatnie przyszlifowałem bo nie pasowała ramka pod to radyjko i jest ok. Mam 2 miesiące i nie przeszkadza mi to że nie działa mi sterowanie z kierownicy.
    Nie bawie się przełączaniem stacji! Bo słucham ZETki
    Nie przeszukuje fal! Bo mam stacje zapisane.
    Z głośnością też nie kombinuję!
    Jak chcę zadzownić to biorę tel. I wybieram nr. Chyba bezpieczniejsze i szybsze jak ustawienia fabryczne w panelu środkowym.
    Na monitorze radia wyświetlane jest wszystko czytelnie i przejrzyście więc nie potrzebuję przycisków z kierownicy.
    Nawi jest najnowsza automapa!
    Radyjko gra...
    Tel na głośno mówiące, super
    A teraz jeszcze chcę kamerkę cofania zamonować bo przyciemniłem szyby wszystlie tylne folią 95 i przednie boczne folią 36 (bez uwag że przednie nie legalnie, wiem o tym)

Ja mam K&M KM2003
    http://allegro.pl/radio-2din-kruger-...097272255.html
    i jestem zadowolony oczywiście w tej cenie, ramkę dokupi_em delikatnie przyszlifowałem bo nie pasowała ramka pod to radyjko i jest ok. Mam 2 miesiące i nie przeszkadza mi to że nie działa mi sterowanie z kierownicy.
    Nie bawie się przełączaniem stacji! Bo słucham ZETki
    Nie przeszukuje fal! Bo mam stacje zapisane.
    Z głośnością też nie kombinuję!
    Jak chcę zadzownić to biorę tel. I wybieram nr. Chyba bezpieczniejsze i szybsze jak ustawienia fabryczne w panelu środkowym.
    Na monitorze radia wyświetlane jest wszystko czytelnie i przejrzyście więc nie potrzebuję przycisków z kierownicy.
    Nawi jest najnowsza automapa!
    Radyjko gra...
    Tel na głośno mówiące, super
    A teraz jeszcze chcę kamerkę cofania zamonować bo przyciemniłem szyby wszystlie tylne folią 95 i przednie boczne folią 36 (bez uwag że przednie nie legalnie, wiem o tym)
    Ostatnio edytowane przez marcinq24 ; 25-02-2015 o 12:19

Użytkownik Świeżak Avatar entuzjasta159
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    brava 1,9 jtd cf3 2001 @ Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 8v

Domyślnie

ja mam gms 6501, wg mnie nawet z ramką dużo lepiej się prezentuje niż to radio które pasuje plug&play do konsoli alfy. Interfejs też nie wygląda za ciekawie a na fotografiach wręcz fatalnie wiec nie zdecydowałbym się na nie napewno. Gms 6501 działa jak należny i samo menu cieszy oko kierowcy...jak się stoi autem w korku czy w garażu oczywiście z resztą na temat zalet gms-a chyba juz się wystarczająco dużo powiedziało w temacie http://www.forum.alfaholicy.org/159_...brycznego.html

Ja osobiście polecam bo działa super, po małej modyfikacji ustawień eq radio gra bardzo żywo nawet na fabrycznych głośnikach alfy, wyświetlacz mimo ze wykonany w technologii oporowej jest bardzo bardzo czuły,radio nie lapie zwieszek a nawigacja (automapa) chodzi bez zastrzeżeń. Jedyny myk jaki nie za bardzo mi pasuje to nie do końca działające wszystkie przyciski na kierownicy (działa mi tylko kilka) ale to szczegół. PS ten K&M KM2003 wygląda jakoś tak bardzo podobnie do Gms-ow z troszkę niższego segmentu cenowego więc to to pewnie samo tylko kilka różnic kosmetycznych a bebechy te same
    Ostatnio edytowane przez entuzjasta159 ; 25-02-2015 o 13:58