A ja sie zastanawiam, co na to gwarant... No ale jak ktos juz tam grzebal, to po ptokach. Mozna i tak.
A ja sie zastanawiam, co na to gwarant... No ale jak ktos juz tam grzebal, to po ptokach. Mozna i tak.
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
jacool.n, poczytaj (już ten link wrzucali) -->> http://www.forum.alfaholicy.org/156/...uje_alfie.html
Od razu powiem: 2.0 to w wielkim skrocie rozwiercone delikatnie 1.9
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Dokładnie tak dzięki za rady faktycznie puściły popychacze ..komiki z rolką na końcu " Głowica już ściągnięta i pojechała do szlifu faktycznie tłoki OK i demontaż głowicy pewnie nie był w 100% konieczny ale chociaż mam pewność że reszta jest w porządku .Oraz kanały dolotowe ssąca będą jak z fabryki dodając fakt że kolektor ssący jest też prawie nowy -roczny to będzie wszystko nowe i świecące.Tylko trochę drogim kosztem!
Pozostało pytanie dlaczego zblokowało pompę ? Masz 100% pewność, że mechanik ją wymienił ?
Carramba na 100% pompa była wymieniana byłem przy zakładaniu rozrządu po prostu pech!!
jeśli można się podpytać to ile całościowy koszt takiej przyjemności ?
Dziś odebrałem głowice po szlifie nie była krzywa została lekko liżnięta w szlifierni została sprawdzona i zamontowano i dotarto nowe zawory ,gumki zaworowe pełna profeska .Jutro montaż Głowica wygląda jak z fabryki przynajmniej wzrokowo.
Już wszystko zamontowane byłem na próbie odpalenia auta ale po godzinie nie udało się ,mechanik tłumaczył mi ze w przypadku nowych zaworów i takiego remontu to proces odpalania jest dość długi .A przyczyna to brak prawidłowych ustawień zaworów wskutek niedotarcia do nich oleju silnikowego a dokładnie do popychaczy .Po 15 minutach jak wyszedłem z warsztatu mechanik zadzwonił do mnie że zaskoczyła .Szkoda że nie było mnie przy tym bo przecież to tak jakbym zlekceważył narodziny dziecka,