Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: [156] Zakup AR 156 FL SW

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Borson
    Auto
    Alfa 156 2.4 20v sw ti

Domyślnie [156] Zakup AR 156 FL SW

Witam,

Od dłuższego czasu marzy mi się Alfa 156 sportwagon po lifcie. Jako, że zakochałem się w 156-óstkach użytkowników Proxim@Ar i Zeb, postanowiłem, że moje nowe auto też będzie w tym samym kolorze - Grigio Stromboli. Mam do przeznaczenia okolo 15-16tys (jest w ogóle sens szukać czegokolwiek w tej cenie? Czy raczej w większości składaki?). Znalazłem dwa egzemplarze, które przykuły moją uwagę
    .
    Pierwszy z nich to http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-jtd...C34432526.html Czy ktoś coś wie na temat tej Alfy? Wiem, że komis itd, ale w sumie to prócz fabrycznych ksenonów nie ma w tym aucie wodotrysków, więc cena wydaje się być uczciwa. Co do silnika to obawiam się trochę tych 115 koni mechanicznych. Czytałem wiele wątków na forum o tej jednostce i bardzo dużo osób odradza ten silnik ze względu na brak dynamiki, a chipa chyba bym się nie odważył. Wnętrze na 100% zmieniłbym na czarne MOMO/Recaro z TI no i obowiązkowo zestaw sprężyn Eibach Pro Kit + inne felgi.

Druga Alfa to Sportwagon Q4. http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-1-9...C35829521.html Oglądał ktoś? Jeździł? Jak z awaryjnością tego napędu? Czy w ogóle ta cena nie jest za niska? Ciężko znaleźć tą wersje w ogłoszeniach i brak mi punktu odniesienia do ustalenia przedziału cenowego dla takiej konfiguracji. Jakie niespodzianki mogą mnie spotkać po zakupie auta z tym napędem? Dodam, że nie interesują mnie jazdy po zaspach/lasach i również chciałbym obniżyć zawieszenie w tym aucie chociaż do poziomu sportpacka. Czy jest to w ogóle możliwe? Czytałem, że mogłoby się to źle skończyć dla tylnego mostu. Z tym silnikiem mam do czynienia na co dzień w Saabie 9-3 ojca więc mniej więcej wiem czego się spodziewać.
    Ostatnio edytowane przez Borson ; 28-02-2015 o 10:43

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mario595
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Była Alfa Romeo 156SW Ti, jest Ford S-Max

Domyślnie

Hmm... Ta pierwsza pewnie już trochę ma przejechane co sugeruje obszyta na nowo kierownica (przy okazji kiera z Ti). Trochę dziwne, że ksenon ma a tak to trochę biednie wygląda. Klapka od schowka w innym kolorze? Dziwne połączenie kolorystyczne. To samo z tą drugą ale ta przynajmniej ma Q4 - pewnie fajna sprawa. Ciekawe dlaczego zaślepki w zderzaku brak. Co do silnika 115ps - ja taki mam i nie narzekam. Fakt, że poruszam się po mieście ale na autostradzie też daje radę. Nie uważam aby była jakaś wolna. Zresztą - sam się taką przejedź i stwierdzisz czy jest ok czy nie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar BellaMia
    Mieszka w
    POMORSKIE
    Auto
    Alfa Romeo MITO 1.4 TB MA 135 KM TCT + LPG, Rosso

Domyślnie

Spostrzeżenia jak Kolega mario595 wyżej:

1 ogłoszenie: kiera nie z tego auta i obszyta, więc przebieg prawdopodobnie nieprawdopodobny , do tego klapka schowka nie od tego auta (tak sadzę), następnie, jakiś napis "Speed" jakby z innej alfy "Sel" tylko uciekło...., do tego całkowicie "auto bez skazy", czyli przygotowane do sprzedania przez komis.... bądź ostrożny

2 ogłoszenie: zaślepka w przednim zderzaku - brak, kierownica wygląda na wyślizganą, przyciski na niej zjechane na taki przebieg, przyjrzyj się... nie widzę siatki w bagażniku, "ala kratka" taka z nici...,

Fotki słabej jakości... poproś o lepsze, dokładniejsze.
    Może warto się przyjrzeć bliżej, jeśli nie osobiście, to poprosić kogoś, kto bliżej mieszka....

Powodzenia...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Borson
    Auto
    Alfa 156 2.4 20v sw ti

Domyślnie

Dziękuję za zainteresowanie. Co do kierownicy...Może właściciel ją zmienił bo chciał mieć multifunkcyjną, a pierwotnie była zwykła. Gorzej jeżeli zmienił, bo poduszki wystrzeliły... Przebieg dla mnie nie jest czymś ważnym. Jeżeli auto jest normalnie użytkowane i serwisowane na czas, to dla mnie przebieg może mieć i 400kkm. Ważne, żeby buda była w całości i niezardzewiała, bo o ile turbo/dwumas/zawias do wymiany jeszcze bym przebolał, to blacharka mnie przeraża. Z tego co widzę w tej pierwszej, to klapka od schowka jest w tym kolorze co boczki drzwi. Słabe te zdjęcia przez to słońce. A co do napisu z tyłu to jest to napis "Sport". Taki sam jak tutaj: http://www.italiaspeed.com/2005/moto..._sport_105.jpg Nie mam pojęcia czy jest to oznaczenie jakiejś wersji silnikowej/wyposażenia czy po prostu taki kaprys. Brak tej zaślepki w drugiej też od razu rzucił mi się w oczy. Możliwe, że auto przyjechało na lawecie i ktoś po prostu zgubił zaślepkę, albo ktoś testował możliwości Q4 i wyciągano go z lasu :p