Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: 159 Wodzisław Śląski

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar tedbear
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio + Giulietta || 159 Ti była

Domyślnie 159 Wodzisław Śląski

Witam, czy ktoś oglądał może ten egzemplarz? Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenie z komisem Brachmański? Dziękuję za odpowiedzi!
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-jtd...C36045008.html

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

A ona nie ma zderzaka o Brery? Ja kiedyś pytałem o samochód u nich, w ogłoszeniu nie było przebiegu . Podali mi go na maila, po szybkim wyszukiwaniu okazało się że szafa była kręcona. Ale są też zadowoleni.

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Nie to zderzak od 159 , zderzaki bez halogenów tak właśnie wyglądały.
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Pucek racja, mój błąd. Co nie zmienia faktu że dziwna konfiguracja, jest navi a nie ma halo?
    Kiedyś pytałem u nich o 159, w ogłoszeniu nie był podany przebieg więc poprosiłem o przesłanie historii serwisowej i przebiegu na @. Dostałem odpowiedź że przebieg to właśnie cos około 120-140tyś. Po vin znalazłem aukcję za granicą na której była wystawiona z przelotem 220 tyś. Była to czarna 1.9 qtronic. Wystawiona była w maju 2013.
    Ostatnio edytowane przez kowal78 ; 22-02-2015 o 09:30 Powód: dodano

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Myślę, że kolega Strażak z wodzia czyli fire może coś więcej powiedzieć o tym komisie.
    W zeszłym roku z ciekawości byłem tam oglądać Alfy, bo gościu ich dość dużo ściąga i najważniejsze co mi utkwiło w pamięci, to:
    - wszystkie miały podobne przebiegi 140 - 160kkm
    - ceny wyższe niż podobne rocznikowo
    - każda miała coś do roboty lakierniczo (jedna miała nieźle podrapaną maske jakby pies na nią wskoczył)
    - długo się sprzedają, bo prawie dziennie tam rankiem przejeżdżam i sobie stoją (można na nie popatrzeć jak się stoi na światłach).

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kędzierzyn/Wrocław
    Auto
    159 2.0JTDM

Domyślnie

Cześć,
    byłem dopiero co oglądać ten właśnie model. na placu stoją ogólnie 3 sztuki:
    1. czerwona 2.4 http://brachmanski.otomoto.pl/alfa-r...C35614560.html (uwagę zwróciły szyby - wszystkie miały inne oznaczenia, lakier na karoserii dość porysowany, miała ściąganą maskę/błotniki bo nierówne wysokości względem siebie po obu stronach) - nie zagłębiałem się dalej bo w 2.4 i tak nie celowałem.
    2. srebrna 2.0 http://brachmanski.otomoto.pl/alfa-r...C35917869.html - tej nie było, pojechała gdzieś
    3. srebrna 2.0 http://brachmanski.otomoto.pl/alfa-r...C36045008.html - tą pooglądałem, zderzaki przód/tył w innym odcieniu, pytałem - malowane bo były porysowane (to czemu nie pomalowali na taki sam kolor?! ) drobne rysy wszędzie, odpryski lakieru na masce. Szyby - z tego samego rocznika oprócz strony pasażera z przodu, numery takie same z tyłu i bagażniku, inne na czołowej i z przodu po obu stronach. W środku wyglądało ok, wszystko działało (pobawiłem się guziczkami), kierownica nie wytarta ale lewarek już tak. Krótka jazda próbna po Wodzisławiu, silnik chodzi równo, nie dymi, nie kopci, biegi wchodzą jakby tak...mułowato - do tej pory wrzucałem bieg, lekki opór i siedzi a tutaj nie - opór od początku do końca, sprzęgło bierze dosyć szybko (nie wiem czy tak alfy mają czy się kończy? ), dwumasę sprawdziłem w/g tego co znalazłem na forum (nigdy wcześniej nie sprawdzałem - pierwszy raz jechałem dieslem btw ) ale nie zauważyłem/ nie usłyszałem nieprawidłowego działania. Ostatnie co to spory wyciek oleju z pompy podciśnienia (tak powiedział gość z komisu a przez chwilą sprawdzałem i się zgadza) - zasmarkało pół silnika - twierdzą, że "trzeba nowy sylikon dać i będzie ok". Nie pytałem o DPF, EGR, książkę serwisową (pytałem tylko czy można jechać do ASO - można ale "trzeba się na godzinę umówić" - dziwnie, nigdy się nie umawiałem na diagnostykę na "godzinę"). Chyba wszystko, jak coś się przypomni to dopiszę.

Pozdrawiam

Użytkownik Świeżak
    Auto
    156 2.4JTD CF3

Domyślnie

Zawsze mnie to zastanawia, niby tylko uszczelka pod pompą podciśnienia, która kosztuje parę złotych, ale klientowi pokazują silnik zarzygany olejem. Trochę paranoja. Co do odcieni zderzaków, ten lakier akurat ciężko dobrać, a jak auta gdzieś już było wcześniej malowane to już całkiem kicha.