Panowie może i głupie pytanie ale ile mniej więcej może alfa więcej palić po przesiadce z 205/55 R16 na 225/45 R18 ??
Alfa 159 1.9 8V 120KM
Panowie może i głupie pytanie ale ile mniej więcej może alfa więcej palić po przesiadce z 205/55 R16 na 225/45 R18 ??
Alfa 159 1.9 8V 120KM
0,5l max
Dziękia jeszcze jedno czy to prawda że po chipie spalanie spada?? Jeżdżę tylko po mieście
U mnie wzrosło o 0,5 (może dlatego, że szybciej jeżdżę)
Bocian o co chodzi z tym zależy jaki chip??
O to ze jak remap jest robiony pod zyczenia klienta to moze byc wsio max i spalanie tez +
Moze sobie klient zazyczyc wersje eko i obnizenie spalania
Itp
Albo jest zrobione duzo ale przy zwyklym uzywaniu spadnie splanie ale juz przy wykorzystywaniu przyrostu bedzie wzrost
Ja tam sie nie znam - moje gt porobione spalalo mniej przy zwyklym uzytkowaniu
Moj wynik to 12l głownie po miescie dodam ze mam wywalony dpf oraz egr, opony 225/50/17Normalna sprawa czy cos nie tak z tym spalaniem :/?
12 litrów... niby możliwe, ale moja 2.4 aż tak dużo (we Wrocławiu) nie spaliła nigdy. No ale ja się nigdy w korki nie zapuszczałem i miałem optymalną trasę.
Krótkie odcinki, korki i zima robią swoje.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Niby mozliwe?Normalne w określonych warunkach. Zerkaj na chwilowe zużycie od chwili odpalenia na zimnym w jeździe miejskiej, czyli światła, zwolnienia itp. do chwili zatrzymania auta przy jeszcze nie rozgrzanym do końca silniku. W takich warunkach średnio 12l/100 to norma
Wysłane z S3