ja miałem już różne wycieraczki, ale przeważnie markowe:
- valeo bezprzegubowe, po sezonie zimowym zaczęły tak trzeszczeć i przeskakiwać że nie dawały żyć...
- bosch aerotwin w sumie nigdy mnie nie zawiódł i miałem je dwa razy, ale chciałem spróbować czegoś innego
- bosch twin(zwykłe przegubowe, kierowcy ze spoilerem), komplet 55 zł i muszę przyznać że bardzo dobre jakościowo i na długo wystarczyły
- denso przegubowe(kierowcy ze spoilerem) użytkuję je już ok 4-5 miesięcy i sprawują się bardzo dobrze zarówno w niskich jak i wysokich temperaturach
Co do marketowych wycieraczek to kupiłem ze dwa razy i po tygodniu szły do kosza... Albo mazały, albo trzeszczały albo to i to naraz...
Tez dałem szansę ostanio jakimś marketowym, niestety porażka.
Natomiast champion (najlepiej aeroadvantage - jakoś tak) czt valeo (tradycyjne, nie płaskie) - zawsze świetnie się spisywały, no ale kilka razy droższe.
mam juz 2 rok w 46, a pióra ciagle dobrze zbieraja, w dodatku w zestawie sa gumki do wymiany wrazie jak te sie juz zjada. Dalem za 2szt kolo 90zł.
Jutro podam nazwe jak w garazu sprawdze na opakowaniu![]()
Ja w 156 mam Boschowskie AeroTwin i się też świetnie spisują.
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
U mnie płaskie Valeo od poprzedniego miesiąca. Zbierają dobrze i nie przeskakują nawet przy większej prędkości (sprawdzone).
Mam jeszcze oryginalne wycieraczki ale nie mogę dobrej gumy do nich znaleźć. Kiedyś mi się udało zakupić polskie gumy do wymiany i były absolutnie najlepsze - problem taki że wtedy nie zapisałem nazwy firmy i do dziś nie znalazłem tych samychPróbowałem już trzy różne zamienniki ale dalej to nie to samo...
Ja od kilku lat ALCA i nie narzekam,zakładałem do różnych aut.Za pare place jakies 18 zł
OD dwóch lat używam wycieraczek marki DIPP. o ile w poprzedniej alfie na nowej szybie było idealnie tak teraz w nowej na dość podniszczonej szybie wytrzymały pół roku z tym, że moja szyba jest bardzo nieprzyjazna dla wycieraczek. Chyba czas na zmiany.