Ja miałem pęknięta sprężynę, mam kilka rys, półoś miałem do wymiany itd...i po trochu będzie ok :-) a cenę wynegocjowałem niską,auto miało wady...Ale jest do ogarnięcia. Nie żałuję, choć.....to rzeczywiście loteria.
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Może coś dodam od siebie...kupiłem swoją AR 2.4 JTDm z 2006 r. najdroższą i jak dla mnie najladniejszą na aledrogo, obejrzałem i rzeczywiście warto było...ale...podstawowy pakiet czyli filtry, oleje, rozrząd, klapy w kolektorze, egr i już Ci ucieka dość dużo, do tego opony zazwyczaj, u mnie wyszło jeszcze kpl. tarcze i klocki plus dodatkowe fanaberie typu chip i jakies duperele...mimo tego że auto w dobrym stanie, servisowane to w 6 miesięcy poszla 10-ka plus 29 za auto...nic dodać nic ująć...wiem, wiem, że teraz wiem czym jeżdżę i starczy to na dość długo ale...
peteski mieszkasz w Łęczyca k. Poznania ?
kiedy przymierzałem się do kupna 159 zacząłem od niższej ceny - 20-25tys. Szczerze mówiąc te co widziałem to była jakaś porażka, nie wiem co ludzie z tymi autami robili. Miałem już zrezygnować z 9-tki, bo w lepszym stanie były 156... Porównałem później "nasze" ceny z cenami na mobile.de i byłem po raz drugi w lekkim szoku - te nasze były 30-50% tańsze. W końcu zacząłem szukać w cenach podobnych do tych z mobile.de. Owszem wydałem więcej niż średnia rynkowa ale naprawdę do dzisiaj (mam nadzieję że będzie to trwało dłużej) nie zainwestowałem w naprawy nic.
Moja 27,5 wystawiona. W chwili obecnej chyba wahacz dol i koncowka wtrysku na 4 cylindrze do wymiany bo na zimnym odbiega troche, trzeba by logi na cieplym zrobic. Cena dla alfaholika mocno elastyczna bo idealy tylko w salonach i pierdoly sie znajda , linka Ci nie wkleje bo leze aktualnie w szpitalu i jestem na telefonie. Generalnie wpisz w popularnych serwisach ogloszeniowych cene to Ci wyskoczy. Podobno malo nie chce ale za darmo nie oddam. Bo takie rzeczy jak egr dpf rozrzad chip tarcze klocki zawias na oryginalach , wydech ulter, czy eibachy pro kit sa ogarniete. Dotego znikomy przelot jak na diesla.Pozdrawiam i nie polecam sie do zalosnych negocjacj "20 i biore" bo bede nie mily![]()
A ja dodam coś od siebie. Powoli szukam dla sibie 159, nie spieszy mi sie, ale oglądam. Myślałem o kupnie lekko zaniedbanej wizualnie (sam sobie dopieszcze bo sie lubie w to bawić) i średniej pod wzgledem mechanicznym i wydaje mi się że to max co możesz oczekiwać od alfy poniżej 20tys. Czyli kupisz w srednim stanie wizualnym, z przebiegiem kolo 250-300tys, możesz trafić na stan mechaniczny nawet w normie, ale i tak bedzie cos do roboty, więc łączenie z pakietem startowym wyjdzie i tak 22-23. Z kolei za 22-23 możesz kupić ładną wizualnie ale technicznie różnie może byc. Wczoraj oglądałem za 21k jedną i... maska malowana (bez szpachli), dach od polowy malowany ale tez bez szpachli, więc nic złego (spawow nie było, grubość lakieru max 330) i ogolnie wizualnie nawet spoko (blotnik lekko przerysowany gwozdziem głęboko ale to doslownie 1cm). Mechanicznie... dwumasy nie słychać, nie szarpie budą, pali dobrze, chodzi równiutko i cichutko, wycieków brak ale turbo to karetka i potrafi zadymić, więc turbo będzie do roboty (dobra regeneracja z 2k). Reszty nie mogłem sprawdzić bo nie miala blach, ale trzeba do aso by podjechac sprawdzic zawieszenie, magle itp. Ogólnie gdyby inne rzeczy były dobre i tylko ta turbina padała to za 19 bym wziął (dwumas tez pewnie bedzie do roboty za jakiś czas bo podobno oryginał, ale tragiczne ceny nie są dla 1.9). Jeszcze porzadnie przemierzyć miernikiem z raz, żeby się upewnić i tyle. Także wydaje mi się, że ładnej poniżej 20k nie kupisz, lekko powyżej to może być już znośna ale i tak coś grubszego do roboty bedzie a powyzej 22-23 można już szukać ale też nie ma co liczyć, że kupisz igłe (igieł nie ma)![]()