Strona 4 z 14 PierwszyPierwszy 12345678910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 133

Temat: AR 159 do 19 tys- czy warto?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar szkieletryby
    Mieszka w
    Kobyla Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159SW 3.2 JTS V6 Q4 Q-tronic High

Domyślnie

Cytat Napisał bogi93 Zobacz post
    Cześć.
    Mam pytanie , odłożyłem sobie sumkę i chciałbym kupić 159, lecz mój budżet przewiduje 18-19 tyś, wszyscy mnie odciągają od pomysłu zakupu alfy za tą cenę bo będzie to trefny egzemplarz :p ale nic innego mi się nie podoba tak bardzo jak ta 159. Interesuje mnie 150 KM Diesel. Dlatego piszę do Was, użytkowników tego cuda czy na prawdę powinienem popatrzeć za czymś innym?

Pozdrawiam
    Ja za 27 kupiłem swoją,fakt że kupowałem na wariata w niedzielę o 20.00 po ciemku i okazało się że kupiłem brzytwę do której oprócz nakładek na pedały i kompletu gadżetów od miśka nie dołożyłem ani grosza i wszystko wskazuje na to że jeszcze długo nie dołożę.

Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Auto
    Nissan Murano Z 51 3.5L V6

Domyślnie

Ja miałem pęknięta sprężynę, mam kilka rys, półoś miałem do wymiany itd...i po trochu będzie ok :-) a cenę wynegocjowałem niską,auto miało wady...Ale jest do ogarnięcia. Nie żałuję, choć.....to rzeczywiście loteria.
    Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
    Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
    Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał misiu7911 Zobacz post
    Albo kup i się pochwal.tylko nie pisz ile dałeś a beda ochy i achy.
    popieram pomysł dobry,19,a np 22tysie nawet trafiają sie zadbane sztuki ale szukania moze byc,proxim fajną 159 kupił

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łęczyca
    Auto
    były dwie Alfa Romeo 159 SW 2.4 jtd 235 km, 147 1.9 jtd, jest brera 2.2

Domyślnie

Może coś dodam od siebie...kupiłem swoją AR 2.4 JTDm z 2006 r. najdroższą i jak dla mnie najladniejszą na aledrogo, obejrzałem i rzeczywiście warto było...ale...podstawowy pakiet czyli filtry, oleje, rozrząd, klapy w kolektorze, egr i już Ci ucieka dość dużo, do tego opony zazwyczaj, u mnie wyszło jeszcze kpl. tarcze i klocki plus dodatkowe fanaberie typu chip i jakies duperele...mimo tego że auto w dobrym stanie, servisowane to w 6 miesięcy poszla 10-ka plus 29 za auto...nic dodać nic ująć...wiem, wiem, że teraz wiem czym jeżdżę i starczy to na dość długo ale...

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Cytat Napisał szkieletryby Zobacz post
    Ja za 27 kupiłem swoją,fakt że kupowałem na wariata w niedzielę o 20.00 po ciemku i okazało się że kupiłem brzytwę do której oprócz nakładek na pedały i kompletu gadżetów od miśka nie dołożyłem ani grosza i wszystko wskazuje na to że jeszcze długo nie dołożę.
    rozje,,,es system

ViP Maniak resoraków Avatar majk
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    ALFY

Domyślnie

peteski mieszkasz w Łęczyca k. Poznania ?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    146 1.4TS, GTV 2.0TS, Giulia. Była: 159 2.0JTDm

Domyślnie

kiedy przymierzałem się do kupna 159 zacząłem od niższej ceny - 20-25tys. Szczerze mówiąc te co widziałem to była jakaś porażka, nie wiem co ludzie z tymi autami robili. Miałem już zrezygnować z 9-tki, bo w lepszym stanie były 156... Porównałem później "nasze" ceny z cenami na mobile.de i byłem po raz drugi w lekkim szoku - te nasze były 30-50% tańsze. W końcu zacząłem szukać w cenach podobnych do tych z mobile.de. Owszem wydałem więcej niż średnia rynkowa ale naprawdę do dzisiaj (mam nadzieję że będzie to trwało dłużej) nie zainwestowałem w naprawy nic.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar taczka464
    Mieszka w
    Ł
    Auto
    AR 159 1.9 8v + chip była , AR 159 TBI TI jest, Crosswagon + chip jest

Domyślnie

Cytat Napisał bogi93 Zobacz post
    I dalej mam mentlik w głowie Przebliże moją sytuację, bo sami wiecie najlepiej ile trzeba wkładać w taką AR :p. Ogólnie rzecz biorąc mam 22 lata, kasę odłożyłem pracując za granicą, jest tego około 26 tys. zł. Chciałem kupić samochód z lekkim zapasem pieniędzy, bo potrzebuje na studia a nie wiem ile będę w Polsce zarabiał - zapewne ok 1500 zł... i nie wiem czy dam radę utrzymać ten samochód..
    @ taczka464 A PO ILE WYSTAWIŁEŚ SWOJĄ ? )
    Moja 27,5 wystawiona. W chwili obecnej chyba wahacz dol i koncowka wtrysku na 4 cylindrze do wymiany bo na zimnym odbiega troche, trzeba by logi na cieplym zrobic. Cena dla alfaholika mocno elastyczna bo idealy tylko w salonach i pierdoly sie znajda , linka Ci nie wkleje bo leze aktualnie w szpitalu i jestem na telefonie. Generalnie wpisz w popularnych serwisach ogloszeniowych cene to Ci wyskoczy. Podobno malo nie chce ale za darmo nie oddam. Bo takie rzeczy jak egr dpf rozrzad chip tarcze klocki zawias na oryginalach , wydech ulter, czy eibachy pro kit sa ogarniete. Dotego znikomy przelot jak na diesla.Pozdrawiam i nie polecam sie do zalosnych negocjacj "20 i biore" bo bede nie mily

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł_ Zobacz post
    Fakt faktem misiek ma racje, 50% 159 na forum to zmeczone egzemplarze gdzie wlasciciele robia z nich igly nad iglami + zrobia foty gdzie nie widac mankamentow i kacik wzajemnej adoracji idzie, ale w tym kraju takie zaklamanko normalna sprawa
    skąd ta pewność?

Użytkownik Rowerzysta Avatar mamel
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

A ja dodam coś od siebie. Powoli szukam dla sibie 159, nie spieszy mi sie, ale oglądam. Myślałem o kupnie lekko zaniedbanej wizualnie (sam sobie dopieszcze bo sie lubie w to bawić) i średniej pod wzgledem mechanicznym i wydaje mi się że to max co możesz oczekiwać od alfy poniżej 20tys. Czyli kupisz w srednim stanie wizualnym, z przebiegiem kolo 250-300tys, możesz trafić na stan mechaniczny nawet w normie, ale i tak bedzie cos do roboty, więc łączenie z pakietem startowym wyjdzie i tak 22-23. Z kolei za 22-23 możesz kupić ładną wizualnie ale technicznie różnie może byc. Wczoraj oglądałem za 21k jedną i... maska malowana (bez szpachli), dach od polowy malowany ale tez bez szpachli, więc nic złego (spawow nie było, grubość lakieru max 330) i ogolnie wizualnie nawet spoko (blotnik lekko przerysowany gwozdziem głęboko ale to doslownie 1cm). Mechanicznie... dwumasy nie słychać, nie szarpie budą, pali dobrze, chodzi równiutko i cichutko, wycieków brak ale turbo to karetka i potrafi zadymić, więc turbo będzie do roboty (dobra regeneracja z 2k). Reszty nie mogłem sprawdzić bo nie miala blach, ale trzeba do aso by podjechac sprawdzic zawieszenie, magle itp. Ogólnie gdyby inne rzeczy były dobre i tylko ta turbina padała to za 19 bym wziął (dwumas tez pewnie bedzie do roboty za jakiś czas bo podobno oryginał, ale tragiczne ceny nie są dla 1.9). Jeszcze porzadnie przemierzyć miernikiem z raz, żeby się upewnić i tyle. Także wydaje mi się, że ładnej poniżej 20k nie kupisz, lekko powyżej to może być już znośna ale i tak coś grubszego do roboty bedzie a powyzej 22-23 można już szukać ale też nie ma co liczyć, że kupisz igłe (igieł nie ma)