ja w 156 Sw 2.0 miałem 205/55/R15
ja w 156 Sw 2.0 miałem 205/55/R15
Decyzja co do rozmiaru już podjęta, będą jednak 195/50 R15. Cóż najwyżej trzeba będzie bardziej uważać.
Zastanawiam się tylko nad wyborem samych opon. Przede wszystkim nie wiem czy lepszy będzie bieżnik kierunkowy czy asymetryczny? Do wyboru jest:
Bridgestone Turanza ER300
Firestone Firehawk SZ80
ew.
Continental ContiPremiumContact 2
Uniroyal Rally 550 lub Racesport 2
Goodyear Efficentgrip
Jako, że najlepsze ceny dostanę na opony z koncernu Bridgestone więc myślę, że przede wszystkim wybór będzie miedzy pierwszymi dwoma choć ciekawie zapowiadają się też Uniroyale. Nie potrzebuję opon hiper sportowych bo auto nie jest przecież specjalnie mocne a ja jeżdżę raczej normalnie![]()
FORZA ITALIA !
ja mam w 146 195/50/15 i jest dobrze
Tak jak pisałem kilka postów wyżej UNIROYALE są świetne. i całkowicie z czystym sumieniem mogę polecić![]()
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
facebook.com/flokujemy
Continental wiadomo to sprawdzona marka, zresztą takie opony ma mój tata w Suzuki i wiem, że są ok choć w porównaniu do Fuldy, którą miałem w zeszłym sezonie jakoś nie widziałem aby były specjalnie lepsze. Na pewno będę je poważnie rozpatrywał choć kusi mnie bardzo Uniroyal tylko nie wiem które bo właściwie są trzy do wyboru: Rally 550, Rainsport 2 i Rainexpert. Ceny będą podobne wiec która najlepsza?
FORZA ITALIA !
Ja jeżdżę na 550, ale Rainsport 2 są chyba nowszą konstrukcją, więc na pewno nie będą miały gorszych właściwości. W nie się chyba zaopatrze w przyszłości.
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
facebook.com/flokujemy
ja miałem w 145 17" i oponę Falken ZIEX ze 512 205/40 przód i tył. Komfort jest ok tylko trzeba pod krawężniki powoli podjeżdżać.
Opona cicha i przyczepna. Miałem porównanie z Dunlopem SP Sportem 01 (195/50). Dunlop świetnie się trzymał ale Falken trzyma lepiej i nie piszczy przy gwałtownym ruszeniu (może to zasługa szerokości poprostu)
Ostatnio edytowane przez lookash85 ; 09-03-2009 o 09:20
Z ostatniej chwili...
Nadal nie ma skutecznej metody leczenia Virusa Alfa. Objawy paranoidalno schizofreniczne, które mogą się nasilać. W pobliżu torów wyścigowych u pacjenta może występować gorączka
ja mam zimowki 185/60/15 seria alu no i opony wypelniaja dokladnie cala wneke na kola z przodu. Z tylu jest nieco wyzej zawieszona wiec nie ma juz takiego efektu. latem mam 195/50 ale chyba zaloze 55 jak myslicie ?? lepiej bedzie?? mam ja bardzo niska i raz juz mise rozwalilem :/ a ostatnio wpadajac na kamienie na zimowkach mimo ze auto jest wyzsze poobijalem caly spod a rurka od klimy wyglada jak ser szwajcarski :/
PabloGarage Group
www.pablogarage.pl
facebook.com/flokujemy