Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 2.0 JTDM

Domyślnie

Ogłoszenie już zniknęło, tak więc chyba sprzedawca lekko wydygał.

Użytkownik Romeo Avatar .Andrzej.
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    wiele

Domyślnie

Heh, czyli tak jak pisałem, zwierzyna została przepłoszona i za jakiś czas ten cwaniak będzie szukać chętnych na np Audi albo BMW.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Cytat Napisał squadracorse Zobacz post
    Teraz to juz sie raczej nie wywinie.komórka maile.rozmowy.wszystko w rękach naszej policji
    Tak, bo na pewno gość ma na abonament komórkę... a maila ma typu imie.nazwisko@auto-oszust.pl
    Zgłaszać trzeba, ale przepłoszyłeś zwierzynę mówiąc mu o tym, że to auto jest w Niemczech... i pisząc tutaj o zgłoszeniu
    Równie dobrze mogłeś zadzwonić i mu grzecznie powiedzieć: "wie pan co, coś pan kręcisz... idę na policję"
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 1.4 MA 170 + LPG

Domyślnie

a co sadzicie o tej?
    http://olx.pl/i2/oferta/alfa-romeo-1...5-ID8SFoD.html

napisalem z prosba o Vin
    mam vin
    ZAR93900007025263
    Ostatnio edytowane przez mickry ; 17-03-2015 o 14:52

Użytkownik Maniak resoraków Avatar squadracorse
    Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto
    JEST: MiTO1.4 95KM, 156GTA, JEEP COMMANDER. BYŁA: 156 1.9jtd, 159 2.4JTDM , 159 2.4Ti. 159 1.9jts

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Tak, bo na pewno gość ma na abonament komórkę... a maila ma typu imie.nazwisko@auto-oszust.pl
    Zgłaszać trzeba, ale przepłoszyłeś zwierzynę mówiąc mu o tym, że to auto jest w Niemczech... i pisząc tutaj o zgłoszeniu
    Równie dobrze mogłeś zadzwonić i mu grzecznie powiedzieć: "wie pan co, coś pan kręcisz... idę na policję"
    Po pierwsze wystapia do wp o IP sprawdza maila.Dwa logowanie do sieci telefonu juz wiadomo ze wyjezdzal poza moejscowosc w celu wykonania polaczenia.Sprawdza strony autokomisow niemieckich czy posiadaja zabezpieczenia odnosnie kopiowanych zdjec.Chlopaki z Poznania ostrza zeby na takie akcje.

Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Szczegolnie jesli korzystal z darmowego wifi np na dworcu na kradzionym laptopie itd itp

No ale spoko. Pomozmy zlodziejowi i napiszmy jeszcze moze o innych metodach
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto
    JEST: MiTO1.4 95KM, 156GTA, JEEP COMMANDER. BYŁA: 156 1.9jtd, 159 2.4JTDM , 159 2.4Ti. 159 1.9jts

Domyślnie

Szczegolnie jesli korzystal z darmowego wifi np na dworcu na kradzionym laptopie itd itp

No ale spoko. Pomozmy zlodziejowi i napiszmy jeszcze moze o innych metodach
    Nie czepiaj sie szczegolow sam w zaden sposob nie zareagowales a potrafisz tylko wytykac innym.

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

A co mialem pojsc na policje i napisac: "na forum ktos napisal, ze chyba zlodziej....". Nie kupuje samochodu, nie interesuje sie az tak bardzo poszczegolnymi ofertami. A już na pewno w ramach pomocy forumowej nie dzwonie po wszystkich sprzedawcach

Mi tylko chodzi o to, żeby uświadomić Tobie i innym jak idiotycznym jest pisać takie rzeczy na ogólnodostępnym forum. Bardzo dobrze, że zgłosiłeś dziada. Zachowaj jednak następnym razem takie informacje dla siebie
    Jeżeli ten złodziej to przeczytał to bądź pewny, że robi teraz wszystko żeby zatuszować sprawę. Brawo Szerloku

Mieszka w
    Nowy Tomyśl / Poznań
    Auto

Domyślnie

A co mialem pojsc na policje i napisac: "na forum ktos napisal, ze chyba zlodziej....". Nie kupuje samochodu, nie interesuje sie az tak bardzo poszczegolnymi ofertami. A już na pewno w ramach pomocy forumowej nie dzwonie po wszystkich sprzedawcach

Mi tylko chodzi o to, żeby uświadomić Tobie i innym jak idiotycznym jest pisać takie rzeczy na ogólnodostępnym forum. Bardzo dobrze, że zgłosiłeś dziada. Zachowaj jednak następnym razem takie informacje dla siebie
    Jeżeli ten złodziej to przeczytał to bądź pewny, że robi teraz wszystko żeby zatuszować sprawę. Brawo Szerloku
    Mam to w czterech literach ze moze przeczytal. Sprzedawal tez honde i inne auta.Moze siedzi na kazdym forum i czyta czy ktos przypadkiem nie pisze na jego temat nie spiskuje? Ogarnijcie sie ludzie.Nie ma co sie rajcowac palantem.

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Squadra dobrze że zgłosiłeś ale Twoje przechwalanie się tym co zrobią chłopaki wygląda jak przechwalanki nastolatka na podwórku.
    Inna sprawa że trzeba zgłaszać takie sprawy.

Squadra dobrze że zgłosiłeś ale Twoje przechwalanie się tym co zrobią chłopaki wygląda jak przechwalanki nastolatka na podwórku.
    Inna sprawa że trzeba zgłaszać takie sprawy.