Oto zdjęcia:
Oto zdjęcia:
samochod po wlozeniu sprezyn monroe 2258 podniosl sie tak ze mozna wlozyc spokojnie 4 palce. napewno troche opadnie i o to mi wlasnie chodzilo. dziekuje za porady i pozdrawiam
Witam
Podepnę się pod temat. Mam trochę inną zagwozdkę, ale dotyczy mimo wszystko sprężyn. Chodzi mi o wysokość zawieszenia seryjnego w Alfie 1.9 JTD mierzonej od ziemi do nadkola, albo od środka felgi(gdzie otwór centrujący) do najwyższego punktu nadkola. Ostatnio założylem kola z oponami 215/45/17 i o ile tył wygląda ok, to przód wydaje się za wysoko. Patrząc po fotach innych Alf z seryjnym zawieszeniem i takim kołem to wydają się niższe z przodu i wyglądają lepiej. Od razu zaznaczam, że wolałbym uniknąć zakładania sprężyn obniżających.
Tak więc moja prośba do osób z z alfa 1,9 jtd by zmierzyły wysokość swoich aut. od ziemi do nadkola z kolami 17 jak wyżej, bądź od środka felgi do nadkola w przypadku innych kół
Pozdrawiam
Dzieki. Zawsze to juz cos i bede cos wiedzial odnosnie wysokosci tylu wzgledem przodu. Jak sie pogoda poprawi to pomierze.
ja Ci jutro pomierze na eibachach -30 przód i tył. Wiem, że chodzi Ci o serie ale mam 225/40/17 to bedziesz miał porównanie na ujemnych![]()
Udalo sie zmierzyc auto na tych eibachach?
Dzis zmierzylem swoje auto, z przodu miedzy nadkolem a opona mam jakies 9cm przeswitu. Od srodka felgi do nadkola mam 39cm. Z tylu wartosci prawie takie same.
Czy ktos moglby podzielic sie swoimi wartosciami?