Witam. Szukam sterowania podnoszenia szyby do alfy GT z 2004 roku. Z góry dziękuję za pomoc w znalezieniu tego elementu.
Witam. Szukam sterowania podnoszenia szyby do alfy GT z 2004 roku. Z góry dziękuję za pomoc w znalezieniu tego elementu.
może wystarczy polutować kilka elementów wewnątrz panela i wszystko zacznie działać, ponieważ częstym problemem są pourywane taśmy łączące dwie płytki drukowane. Rozbierz delikatnie ten modół (uważaj żebyś nie pogubił plastikowych "szpilek" znajdujących się pod przyciskami) i sprawdź stan tych taśm, jeżeli jakieś przewody są oderwane oddaj moduł do elektronika to Ci polutuje wszystko.
Szanowni,
Piszę w tym temacie ponieważ nie mogę znaleźć tematu który by mnie interesował ( wiem, że gdzieś już go widziałem) Mianowicie, w aucie wymieniłem cały podnośnik szyby wraz z silniczkiem na nowy po założeniu szyba opuszcza się i podnosi ALE zatrzymuje się co kilka mm/cm także proces otwarcia/zamknięcia składa się z około 20 przystanków i 20 naciśnięć na panel podnośnika jak to cholera wyregulować?
Prowadnice nasmarowane?
Wydrapane kluczem na masce Twojej Alfy![]()
Oczywiście ze tak, były nasmarowan juz fabrycznie (kupiłem nowy cały zestaw)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Przelacznik nie pochodzi przypadkiem od 147?
Probowales adaptowac szyby?
Robiles total reset po przez odlaczenie aku ba kilkanascie minut?
Total reset jest od 2 tyg ponieważ robię remont silnika, wczoraj akurat zostało wszystko złożone podpinam aku i dupa z szyba.. Przełącznik nie nie pochodzi ze 147 ponieważ kilka miesięcy temu wszystko latało normalnie.. Adaptować szyby ?
Wlasnie tak próbowałem lecz niestety nie pomaga, czy po tym programowaniu trzeba zrobic ta sama procedurę na szybie pasażera ?
Na obydwu naraz trzeba to robic.