Kartę kodów mam, ale nie mogę znaleźć informacji w jaki sposób to wykonać za pomocą MESa...
W którym miejscu jest takowa opcja w MESie? W 147 wiem, że jest takowa łącząc się z Body, a w 156?
Kartę kodów mam, ale nie mogę znaleźć informacji w jaki sposób to wykonać za pomocą MESa...
W którym miejscu jest takowa opcja w MESie? W 147 wiem, że jest takowa łącząc się z Body, a w 156?
Ostatnio edytowane przez FXX ; 24-03-2015 o 13:51
Teraz nie pamiętam dokładnie. Jak będę to robił u siebie załączę zdjęcia i opis.
Kurczę, teraz dałeś mi zagawozdkę...
Miałem na dniach jechać do ASO kodować drugiego pilota do swojej 156, bo niestety, tego, którego używałem zepsułem. A teraz nie wiem czy jechać i płacić, czy jednak będę mógł sobie to sam zrobić, bo interfejs i lapka posiadam.
Ja mam niestety ten problem bo nie posiadam kart z kodami ;/ Jedyne cyferki - kody to przyklejone w podłokietniku ale nie sądzę by to było to![]()
Teraz sprawdzałem i ścieżka wygląda tak:
1. Uruchamiasz AlfaOBD
2. Łączysz się na poziomie CODE z menu START
3. Wybierasz z górnego menu opcję ACTIVE DIAGNOSTIC i tam logujesz się za pomocą kodu z karty
4. Dopisujesz klucze procedurą STORE KEYS, która jest właśnie w tym menu powyżej
Tylko wszystkie klucze muszą mieć transponder IMMO z Twojej alfy i sprawne układy, bo jeśli któregoś nie dopiszesz, to zostanie wykasowany.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 24-03-2015 o 17:48
Poziom CODE, czyli? Bo nie bardzo wiem, która to opcja?
Rozumiem, że nie ma ryzyka, że coś pójdzie nie tak i się immo schrzani?
Immobiliser nie ma nic do tego. Oczywiście, że coś może pójść nie tak. Najpierw sobie przejrzyj to menu i poczytaj instrukcje tam zawarte.
Poziom CODE to jest jedna z opcji łączenia z autem. Nie wybierasz ENGINE ani AIRBAG itp tylko CODE.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...stach-gt_1.jpg
Ty masz mieć tak:
Brand: Alfa Romeo
Model; 156 MY02
Function: CODE
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 24-03-2015 o 17:51
Właśnie przeglądam dokładnie te opcje i ogólnie AlfaOBD, bo do tej pory korzystałem tylko z MESa.
Jednakże nie bardzo wiem ocb z tym łączeniem się na poziomie CODE...