Albo coś tam siedzi i blokuje kluczyk.
Albo ktoś wstawił "zestaw do odpalenia" bez bębenków.
Albo coś tam siedzi i blokuje kluczyk.
Albo ktoś wstawił "zestaw do odpalenia" bez bębenków.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
U mnie było identycznie. Kluczyk zatrzymał się i nie było opcji że chciał dalej. Jeżeli guziki pilota ci działają to raczej mało prawdopodobne że ktoś włożył by inny frez do klucza. Nie wiem jak bardzo z tym walczyłeś u mnie lewo prawo włóż wyjmij plus wd40 puściło i klucz już działa.
Może ktoś zniszczył bębenek i coś tam może siedzi ale ja jednak bym obstawiał na ząb czasu i brak używania
Kluczyk na pewno jest dobry. Nie chce przesadzić z silą wciskania bo wydaje mi się że już dużej używałem. Zamek ma (tylko) 5 lat. Czy to wystarczy by doprowadzić do takiego stanu?
Niestety poległem z tym zamkiem, pomimo stosowania różnych środków nie udało mi się wcisnąć kluczyka dalej. Ktoś zna może jakiegoś fachowca od zamków godnego polecenia?
Witam. Podaję namiary gdzie można w województwie podlaskim/warmińsko-mazurskim dorobić klucz do alfy 159. Klucz bez centralnego zamka = 350zł.Pozdrawiam
Odgrzeję
Znacie jakiegoś machera od kluczyków żeby zrobić pełnosprawny kluczyk w Krakowie? Czyli odpalanie zamykanie i otwieranie wszystkiego?
Ile Taka przyjemność?
Witam, może nie w Krakowie ale okolice Tarnowa, jest jeden magik. Byłem niedawno w innej sprawie i pytałem przy okazji o kluczyk to mówił że coś koło 900 pln. (oczywiście do 159, robiłem u niego scyzordo 407 to wyszło 450) z tym że on nie potrzebuję kart kodowych itp
![]()
Ostatnio edytowane przez czahator ; 24-03-2015 o 21:10
Chodzi ci o ten od 159 ? bo do 407 zrobił i działał jak nówka sztuka, znam kolesia bo robiłem u niego w cho...j rzeczy w peugeocie i mogę z czystym sumieniem polecić.
Co do kluczyka ze 159 nie wiem jak to robi, w 407 nie miałem nic tylko zwykły stary kluczyk nawet bez przycisków.
Zamówił scyzor bo ma jakieś dojścia do typów co mają oryginały zrobił grot, wyciągnął komp, wziął na maszynę i coś tam zaczął czarować i działał, scyzoryk na 3 przyciski razem z otwieraniem bagażnika, działało domykanie szyb itp. ogólnie byłem bardzo zadowolony bo przy cenie około 1000 pln z ASO to różnica spora.
Drugi raz dorabiałem u niego kluczyk do Fabi I ojca też scyzoryk, wyszło dużo taniej bo 250, razem z przerobieniem centralnego, i promocyjna cena za drugi 150także wziąłem dwa, działają do tej pory bez problemu a to już jakieś 3-4 lata. Ogólnie koleś jest elektromechanikiem o ile tak można to nazwać robi przeróżne rzeczy z autami od kluczy po chip itp. jak ktoś chce namiary to na pw nie wiem czy sobie życzy reklam
![]()
a tak wgl to napisałem do cb na pw w sprawie gałki do biegów nie wiem czy czytałeś, czy to wciąż aktualne ? zajmujesz się tym ?