Rozumiesz swój post nr 5751?Bo chyba nie.
I który sprzedawca felg z rozstawem np 5x112 powie Ci ze felgi beda pasowalydo alfy 159 np z malym brembo?Chyba niewielu takich jest.
Dasz mi gwarancje ,ze te felgi wejda na Brembo?
No bo sam napisales ze sie nie zastanawiac ,a ja odpisalem ze jednak warto sie zastanowic i sprawdzic to najlepiej organoleptycznie.A Wy doradzacie cos a nie macie pojecia czy to pasuje.
I co znaczy wlasciwe parametry skoro ori felga z et 41 pasuje a inna nawet z et 35 moze niepasowac.
Ale nie każdy lubi oryginalne felgi ( jak ja ) no i biorąc pod uwagę takie z rozstawem 5x112 normalne ,że bym sprawdził . Dlatego ja zazwyczaj szukam felg w"zasięgu ręki" ,gdzie podjadę przymierzę . TAK MASZ RACJĘ- WARTO SIĘ ZASTANOWIĆ/SPRAWDZIĆ . A wątek brzmi "podpowiedzcie mi jakieś felgi do mojej Alfy więc podpowiadamy . Każdy oceni i sprawdzi wedle swojego widzimisie czy uwarunkowań technicznych swojego wehikułu . No i to kolejny powód dlaczego ja nie zmieniam hebli na Brembo bo raz ,że hamują te 150KM a dwa ,że nie mam problemu z 80% felg ,które mogą ale nie muszą wlyzć na Brembo( Oczywiście jakbym modził motor to pewnie bym zmienił ale....starzeje się
)
Tak misiek, najlepiej się nie wysilić i kupić ori felgi na forum i mieć z głowy. Taa jasne... Poza tym ocenialiśmy wzór, a nie parametry techniczne co? Choć i na to drugie Nazar zwrócił uwagę, co nie zmienia faktu, że przegląda je grono osób którym one spasują nie tylko ze względu na aspekt wizualny![]()
Jak grochem o ścianę.
Nazar naczepa ciężarówki niema KM a zobacz jakie ma hamulce.Ciekawe dlaczego.
Może chodzi o masę? Nie .chyba nie.
Ostatnio edytowane przez misiu7911 ; 27-03-2015 o 20:06
Hahaha no tak( przeliczone pod maksymalną masę dopuszczalną). Tyle,że auto ponoć nie chińskie więc raczej ktoś przeliczał heble pod masę auta ( wiadomo ,że wielotłoczek i większa średnica poprawia drogę hamowania przy ekstremalnym hamowaniu ale nie mam zamiaru się o tym przekonać ) . No a na tor raczej się takim czołgiem nie wybieram więc palić się do czerwoności nie będą ."Toczę się pomału..."
PS. Patryczos Ebol już Noviteca założył ale na razie musi się ubić bo nie siadło jeszcze jak trzeba![]()
Dla przykładu, te felgi wyglądają fatalnie na 159 i na dodatek w poprzednim ogłoszeniu ( inny właściciel ) były wystawione za 1200-1300pln z oponami . Ktoś chyba myślał ,że zarobi na Alfiei wywalił to coś za 2650 :http://allegro.pl/kola-alfa-opel-saa...194838123.html
A ja z prostej przyczyny stanę po stronie Miśka. Otóż często zdarza się tak, że dzwoni ktoś z zapytaniem o felgi i pyta czy istnieje możliwość zamiany na inne, bo kupił i nie mieszczą się na zacisk. Znane mi są takie przypadki zarówno pośród forumowiczów jak i osób "z zewnątrz". Dlatego warto proponując komuś cokolwiek mieć świadomość że liczy się nie tylko design i niska cena, ale także to czy dana felga będzie pasować. W przeciwwnym razie można komuś wyswiadczyć niedźwiedzią przysługę.
Pozdrawiam.
Rafał
Ostatnio edytowane przez alces1 ; 27-03-2015 o 22:21
Przesyłam obiecane fotki. Alfa świeżo po założeniu sprężyn NOVITEC - 40mm, koła 225/40 R18.![]()
Jeszcze sprężyny dobrze nie siadły. Dołożył bym jeszcze lekki dystans [emoji4]