Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    AR 159 2,4 Jtdm

Domyślnie 159

Witam i pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników forum Od dłuższego czasu szukam AR159 lecz niestety z marnymi skutkami..
    Mój budżet to ok 30k. http://allegro.pl/show_item.php?item=5173304993 auto wygląda na pierwszy rzut oka na w miarę zadbane i utrzymane, ale podejrzany przebieg 160k przy roczniku 2006 to jednak trochę mało, a wątpię że ktoś kto posiada silnik 2.4 jeździ tylko "do kościoła w niedziele" Co o niej sądzicie, a może był już ktoś oglądać?
    Z góry dzięki za odpowiedź.
    Ostatnio edytowane przez adel87 ; 26-03-2015 o 23:45

Użytkownik Romeo Avatar lukash
    Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v 2006/AR 156 FL 1.9 JTD 8v 2003

Domyślnie

ktoś trochę za wysoko przykleił to "159" na tylnym zderzaku

Jest:
    - Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r

Była:
    - Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
    - Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r

Użytkownik Rowerzysta Avatar mamel
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

Koledzy, co sądzicie o tych drzwiach? Byłem na żywo oglądać i z obu stron tak jakby troche odstają (na zdjęciu to widać). Malowane nie były, szpachli nie było (miernikiem sprawdzalem). Malowana tylko maska i dach od polowy ale bez szpachli wszystko. Czy to odstawanie jest normalne?
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa.jpg
Wyświetleń:	614
Rozmiar:	113.5 KB
ID:	161525  

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Ale tylko w tym miejscu wystają? Czy na całej linii... albo czy np gdzieś drzwi wchodzą za głęboko?
    Moim zdaniem to może mieć związek ze zużywającymi się zamkami w drzwiach. Jak otworzysz drzwi to widać takie uszy jakby, za które "łapie" zamek z drzwi. Wystarczy je poluzować i delikatnie przesunąć w odpowiednią stronę (w tym przypadku zgaduję, że w stronę kabiny). Ewentualnie regulacja na zawiasach.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

Wystaje tylko w tych miejscach, nie na całej długości.

Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Jeżeli jest tak jak piszesz: z dwóch stron tak samo to raczej jest to kwestia regulacji.
    Ze zdjęc wydaje mi się, że na przedłużeniu tego co zaznaczyłeś przy szybie drzwi trochę "wpadają" do środka. Dlatego popatrzyłbym na zawiasy i tam coś kombinował.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

Jak sie dobrze przyjrzecć fotce to przy tym górnym przełoczeniu, w miejscu łączenia z przednimi drzwiami, też widać jakby nie do końca równo. Myślisz, że faktycznie to może być kwestia regulacji? Albo może wymienione drzwi pod kolor i cos nie tak poskładali (ale z dwóch stron to samo?) i dlatego miernik nic nie pokazuje...

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

Co Ty, Włochów nie znasz? Pewnie w fabryce źle poskładali bo im się narzędzie przestawiło
    Najlepiej będzie jak zadzwonisz do blacharza jakiegoś i się zapytasz o regulację.... albo najlepiej do ASO się kobznąć.

Moje przekonanie o możliwości regulacji wynika z prawdopodobieństwa: z dwóch stron to samo i jak twierdzisz- nie malowane. I jeszcze cała reszta samochodu jest pewnie OK. Więc wniosek nasuwa mi się tylko jeden.

Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Co Ty, Włochów nie znasz? Pewnie w fabryce źle poskładali bo im się narzędzie przestawiło
    Najlepiej będzie jak zadzwonisz do blacharza jakiegoś i się zapytasz o regulację.... albo najlepiej do ASO się kobznąć.

Moje przekonanie o możliwości regulacji wynika z prawdopodobieństwa: z dwóch stron to samo i jak twierdzisz- nie malowane. I jeszcze cała reszta samochodu jest pewnie OK. Więc wniosek nasuwa mi się tylko jeden.
    Dzięki za opinię Narazie ją odpuszczę sobie pewnie bo turbo ma wykończone (zapewne turbo) i powolutku będę oglądał dalej. Myślałem, że ktoś miał coś podobnego i to normalne, że tak czasem jest

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0 jtdm 125 kw

Domyślnie

Witam czy ktos z szanownych kolegów oglądał tą 159 http://pawelcar.otomoto.pl/alfa-rome...C35048638.html sprzedawca na forum ma niezbyt dobra opinie ma w swojej ofercie kilka 159 wiec za jednym razem mozna by obejrzec inne sztuki