może też bym coś takiego u siebie zmajstrował
Tylko nie wiem jak przymocować te 2 wężyki żeby zbyt luźno nie latały i nie dotykały się gorących elementów
może też bym coś takiego u siebie zmajstrował
Tylko nie wiem jak przymocować te 2 wężyki żeby zbyt luźno nie latały i nie dotykały się gorących elementów
Ostatnio edytowane przez Huberto ; 28-03-2015 o 18:08
No właśnie też myślałem że może lepiej wymienić ten oryginalny separator na nowy może on się po prostu zużywa, ale skoro to wada częsta w tych autach to dodanie 2 separatora może załatwić problem na zawsze.
Jak bardzo skomplikowana jest to operacja żeby sprawdzić w jakim stanie jest dolot ?
Otworzyłem swoją puszkę odmy w środku olej a na spodzie błoto ta odma jest bardzo niedoskonała ponieważ gdy nazbiera się trochę oleju to wlewa się do otworu na powietrze a dodatkowo to powietrze i tak nie jest za bardzo oczyszczane w tej całej odmie.
![]()
Ostatnio edytowane przez Huberto ; 02-04-2015 o 16:25
Następny etap będzie montaż separatora, przydało by sie jeszcze sprawdzić czy jest jakiś nagar w silniku ale nie wiem jak to zrobić;//
Myślicie, że można by tym specyfikiem: https://www.motointegrator.pl/produk...ro-line-400-ml spróbować przeczyścić dolot w JTSie?