Też nie mam najlepszego zdania po wymianie na ten olej w Sprinterze. Ale tu wymiana co 40 000 km, więc luz...![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
a to ja przeszedłem z castrola na mobila esp 5w30 i jestem zadowolony jeśli chodzi o efekty dzwiękowe - wyraźnie ciszej.
A teraz taka mała ciekawostka dla fanów tematu olejowego - wiecie że Motul zaopatruje się w baze olejową u Mobila ? Baza jest kupowana i dodawane są tylko dodatkiwięc jeżeli ktoś jest przekonany że taki np. motul to coś o niebo lepszego od mobila z serii 1 to jest w błędzie. Wszytko to to samo ino dodatkami się różni
![]()
Ostatnio edytowane przez Hesus88 ; 24-03-2015 o 22:14
Właśnie chodzi o te dodatkihmm sam smigam na Motulu
![]()
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Witam. A co sądzice o oleju ELF FULL-TECH FE 5w30 który spełnia normy c4 i jest zalecany do renaulta i nissana? I o tym oleju nic nie było w tym temacie. Ten alej jest taki sam jak total ineo czy lepszy gdyż przewyższa normy. Podobno![]()
Ostatnio edytowane przez damianmp33 ; 30-03-2015 o 19:25
cisnę dalej: polecacie i lejecie Millersa XF Longlife 5W30 C2 lub C3 a to wg producenta są Mid Saps - średnio pasując do DPF
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Norma c2 i c3 są do aut z dpfem...