Dzięki za wyszczególnienie części![]()
Ja też myślałem że najpierw diagnoza a potem ewentualnie się wymienia(jak będzie rolka szumieć czy coś), a podejście typu że przy okazji zmiany rozrządu(tu bez stawiania diagnozy, czy już trzeba itp, po prostu nadszedł czas przedziału km i wymiana nie podlega dyskusji i z tym nie dyskutuję, zresztą sam się zgłosiłem że trza wymienić) A wymiana tego osprzętu bez diagnozy to tak jakby iść do dentysty z jednym zębem "do naprawy" a bez sprawdzania pozostałych profilaktycznie przy jednym interesie porobić na wszystkich plomby![]()
Panowie co myślicie o tym zestawie :http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5170851155
Po co szukasz na allegro jak na forum są polecane sklepy z dobrymi cenami?
Wybrałem Najlepsze rozwiązanie
Dziękiwww.autka.pl pojawił się komplecik rozrządu Ricambi Originali
![]()
![]()
Także wszystkie "graty" już na miejscu , sprężyny Kayaba także dojechały oraz jako bonusik świąteczny dla Alfiątkaświatła do jazdy dziennej Duolight
(halogen i dzienne w jednym)
Dziękuję wszystkim za pomoc , umawiamy termin i robimy
pozdrawiam
Panowie po ilu u siebie zmieniacie Pasek? sam kupilem alfe z pewnym przebiegiem179k z pełna dokumentacja serwisowa z której wynika ze auto było cały czas serwisowane w aso , zalewany olej to selena co 30k a wymiane rozrządu miał przy 150k ! tak jak zaleca producent , obecnie na szafie mam 208k czyli 58k na nowym pasku i sie zastanawiam czy nie wymienic dla swiętego spokoju, z drugiej strony skoro to był orginalny pasek to mysle ze do tych 90k mógł bym go zostawić..
Ja zrobiłem 42tyś i wczoraj rozleciała się pompa wody SKF, miałem zamiar jeździć do 80tyś na tym zestawie.
Zależy jeszcze ile lat ma już Twój zestaw.