Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: 147 '07r 163KM do sprawdzenia

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    147 JTDm 150KM

Domyślnie 147 '07r 163KM do sprawdzenia

Hej wszystkim,

To mój pierwszy post tutaj z racji że rozglądam się za bellą no. 147. Mam jedną na oku, tylko zastanawia mnie kilka kwestii i dlatego potrzebuję pomocy. Znalazłem Alfę 147 z silnikiem 1.9 jdtm. Poniżej zamieszczam to co udało się znaleźć po numerze VIN na stronie win-decoder.pl :
    Poprawnie rozkodowano.
    MARKA Alfa Romeo
    MODEL 147
    TYP Hatchback
    ROK PRODUKCJI 2007
    SKRZYNIA BIEGOW Manual
    POJEMNOSC 1910
    RODZAJ PALIWA Diesel
    LICZBA DRZWI 4/5
    MOC 120 kW / 163 KM
    OPIS czarny-metallic, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, tapicerka skórzana, system nawigacji, centralny zamek, radio, wspomaganie kierownicy, komputer, tapicerka welurowa, tempomat, kierownica wielofunkcyjna, czujnik parkowania, ABS, ASR, poduszki powietrzne, immobiliser, alufelgi, światła przeciwmgłowe

1. Czy te Alfy wychodziły w ogóle w takiej konfiguracji jeśli chodzi o moc? Wszędzie widziałem wersje 150KM lub 170KM. Dane ze stronki zgadzają się z tym co podaje sprzedawca w ogłoszeniu, autko początek swojego życia spędziło w Belgii.
    2. Jak bardzo prawdopodobne jest że ten egzemplarz będzie posiadał filtr cząstek stałych? Może trochę głupie pytanie, ale cóż.
    3. Po nr VIN znalazłem cokolwiek tylko na wspomnianej stronce. Na ePAR fiata nic nie znajduje dla tego VIN, jaka może być tego przyczyna? Czy jest sens jechać do ASO i próbować się czegoś tam dowiadywać skoro na ePAR-ze nic nie ma?

Bellę będę miał okazję zobaczyć w piątek, wcześniej może uda się to kumplowi i zaufanemu mechanikowi. Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Użytkownik Maniak resoraków Avatar micorl
    Mieszka w
    Siewierz/Mierzęcice
    Auto
    147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0

Domyślnie

Ad.1 W Belgii przepisy podatkowe miały wpływ na moc silników i np. Alfy na rynki inne niż Belgia miały 150 KM a taki sam silnik w Belgii już 136 KM. Jeśli mamy do czynienia z wersją 170 KM to możliwe, że w Belgii ten silnik miał 163 KM.

Ad.2 DPF ma na 100% Od 2006 takie filtry były montowane obligatoryjnie w każdym egzemplarzu diesla.

Ad.3 W ASO pewnie powiedzą Ci tylko tyle, że samochód pochodzi z Belgii i nie mają dostępu do jego historii serwisowej. Wg mnie nie warto płacić za takie informacje, bo to już przecież wiesz...

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Zdekoduj sobie vin, nie wiem czy dalej u nas ktoś to sprawdza -> poszukaj na forum

Jak masz chwile i lubisz walić ściemę to podzwoń po ASO i zapytaj o historię serwisową po zdekodowanym vinie. Mi się udało sprawdzić jednorazowo trafić na miłego Pana.

Ps dziwne że nie ma jej w eperze.