Obawiałem się że 18stki nie będą komfortowe. Ale jestem pozytywnie zaskoczony. Jest ok ale to jest też kwestia zawieszenia. Ja nie wybrałem sportowego. Nie wiem jednak po co chcesz dopłacać do 18 skoro nie zależy Ci na wyglądzie i prowadzeniu?
Obawiałem się że 18stki nie będą komfortowe. Ale jestem pozytywnie zaskoczony. Jest ok ale to jest też kwestia zawieszenia. Ja nie wybrałem sportowego. Nie wiem jednak po co chcesz dopłacać do 18 skoro nie zależy Ci na wyglądzie i prowadzeniu?
Ostatnio edytowane przez TILT ; 22-11-2014 o 11:03
Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V
Wybór jest mi narzucony przy wyborze nowego auta pakiety wyposażenia są trochę nie halo.
Także proszę o konstruktywne podpowiedzi czy jest duża różnica w komforcie między 17 czy 18
pozdr
Jeszcze raz napiszę: 18 nie są komfortowe ale ładnie wyglądają. Choć wygląd zależy też od wzoru felgi. Jakbym był złośliwy to bym napisał: rób jak chcesz. Moim zdaniem 17 i ładna felga.
Witam świątecznie,
Podbiję trochę temat. Znajomy mnie zaczepił ze chce rozważa kupno nowego auta i ze musi być z automatem dla żony. W dukiewicza w Wawie coś takiego widział:
http://dukiewicz.otomoto.pl/alfa-rom...C33948367.html
Na żuliecie się nie wyznaję, mimo że byłem na jeżdzie testowej (zresztą automatem) i mi się podobało
Żeby się dokształcić doszedłem do 86 strony tego wątku i nadal nie wiem czy jest to nie głupia oferta czy średnia. Może ktoś mądrzejszy mnie oświeci.
Errata,
i tego dilera jest też druga do wzięcia od ręki , lakier metalik ale chyba nie ma pakietu sport (rzekomo robi różnicę
http://dukiewicz.otomoto.pl/alfa-rom...C35314587.html
Errata2,
zona kolegi chce ewentualnie honde civic 1.8 z automatem ale wychodzi drożej a diler nie skłonny do negocjacji (mówię co słyszałem)
Próbowałem jeszcze wspomnieć coś o delcie ale wyszło ze już wyprzedają stare zapasy i w automacie jeżeli gdzieś na stoku wyczają to jest wersja 200 kucy only
Jak ktoś wymyśli coś mądrzejszego ode mnie w kwestii żuliety to kolega chętnie poczyta![]()
Opowiem Ci o tej pierwszej, bo tą albo identyczną, Dukiewicz mi proponował pod koniec maja 2014. Teraz piszę z moich notatek - "czerwona, pak. sport 17", xenon, czujniki, koło zapasowe - katalogowo 102900, nówka z zamówienia - 87,5, demo - 83." Z drugiej strony, to może dotyczyć analogicznej w manualu... I z tych 83 za demo, to już specjalnie nie chcieli schodzić. Fakt faktem, że TCT to jest te kilka tysięcy.
Na tej demówce pierwszy raz zobaczyłem też moją tapicerkę... Mam wrażenie, że albo to TA demówka, albo identyczna. Chyba manuala (za 83) planowali dopiero na demo przeznaczyć...
Ogólne uwagi - no jest to demo, więc każdy kto wsiada to daje w palnik na dzień dobry. 1650 km bardzo mały przebieg... może być mało aktualny. Jeśli naprawdę to ta, o której ja z nimi rozmawiałem, to znaczy, że zarejestrowana już dawno temu, więc sporo gwarancji zniknęło. Mnie wtedy nie przekonało demo za 83. Moim zdaniem oferta nie jest ani porażająco dobra, ani absurdalna.
Warto podzwonić po innych Dealerach, mi najtaniej wyszło akurat w CarSerwisie... zastanowić się na czym tak naprawdę zależy jeśli chodzi o opcje i poszukać... wszystko zależy od tego, gdzie się mieszka i jak dany rejon jest rozwinięty komunikacyjnie... Disnictivy z TCT można było wyrwać za jakieś 78-79 tys, z tym, że bez pakietu sport i xenonów, oczywiście nowe samochody, nie demówki.
Witam zastanawiając się nad wyborem auta w salonie myślę o takim, z hamulcami "Brembo" - tymi czerwonymi oczywiście. I tu mam pytanie do właścicieli takiej opcji. Czy tarcze hamulcowe również są większe tj takie jak w QV czyli 330mm czy też za 1500 zł (cennikowo) wymieniany jest tylko sam zacisk a tarcza 305 mm zostaje?
Są większe tarcze, nie wiem czy dokładnie takie jak w QV, chociaż na 99% tak. Różnica to tarcza, klocek, zacisk, zwrotnica. A i oczywiście potem klocki i tarcze są droższe. Dodatkowo, większe hamulce uniemożliwiają założenie 16-tek. Nie jestem pewny jaka jest różnica jeśli chodzi o tylne hamulce... Próbowałem teraz to ustalić z epera, ale tam tych wersji tarcz i tak jest kilka i nie ma wymiarów, więc trochę zgadywanka.
PS: Nie mam powiększonych, teoretyk ze mnie.![]()
Zgadza się tarcze są większe z przodu 330 (normalnie 305) i z tyłu 278 (normalnie 264). http://www.brembo.com/pl/Auto/Auto-O...Giulietta.aspx
Ostatnio edytowane przez TILT ; 05-04-2015 o 08:23
Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V