jo i tak jezdza jak cipa
no ale zoboczym co i za ile i czy jest sens
Na ori to chyba 220KM 440nm. Lepsze wyniki to już konkretne nakłady finansowe. Ale ktoś musi przecierać szlaki :p
Zobaczcie jak ta 1.9 ładnie jedziehttps://www.youtube.com/watch?v=psDn_ENCa5g
Pieknie pieknie.Widac patent na paliwo w Cinsofcie jest bardo dobry.
Zastanawiam sie dla czego nie tak modne gtb2060vklr? Ale i w tym przypadku widac,że dół jest całkiem ok.
Kusicie swoimi modernizacjami oj kusicie.
Bravo z 2.0 to ideał na szybkiego diesla np.
Czekam na modyfikacje 2.0.
A tymczasem wielkie gratulacje.
Ciekaw jestem na ile bezawaryjna jest ta modyfikacja ? Jak sprawa z samym słupkiem ?
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 05-04-2015 o 13:08
Koledzy jechałem w tym bravo jak pasażer. Ten niepozorny dziadkowóz robi miazgę.
Taki bardzo dobry że nikt nigdy go nie widziała frajerzy łykają tekst jak pelikany
A jeśli chodzi o bravo z tematu to cinsoft nie skrzywidził tego auta niczym poza softem, reszta wszystko to robota właściciela auta więc nie wiem jakim prawem teraz pierś pod ordery wypinają. Szczególnie kolega młody to nie wiem, adwokat? ktoś mu płaci tu i na racingforum za reklamę ?
Patent na paliwo ? dobre sobie![]()
W alfie na filmie jest instalacja w/m .Auto bez tego ma 240km. Sterownik c39 ...Obecnie Pan planuje 300+ na gtb2060vklr
Ja obecnie morduje 1,9 150 na sterowniku c8...nie zycze nikomu strojenia tego powyzej 200 km. Co wyjdzie zobaczymy. Zmienilismy juz uklad paliwowy, turbo gtb2260vk.
Ostatnio edytowane przez mlody2788 ; 07-04-2015 o 08:40 Powód: Dodano
SCYZ-GUM , Myślenice , 3-go Maja 22
Modyfikacje Mechaniczne, Serwis, Sprzedaż AR