Hej szukam pomysłu na zasilanie wideorejestratora tak by nie zajmować gniada zapalniczki. Ma może ktoś pomysł gdzie się można wpiąć tak by kraść prąd ale tylko gdy auto ma odpalony zapłon/silnik?
Hej szukam pomysłu na zasilanie wideorejestratora tak by nie zajmować gniada zapalniczki. Ma może ktoś pomysł gdzie się można wpiąć tak by kraść prąd ale tylko gdy auto ma odpalony zapłon/silnik?
Ja używałem gniazda USB w schowku. Działało w sam raz![]()
A co jeśli go nie mam? Radio pioneer nie oryginale. Może jakieś inne pomysły?
Ja mam rozgałęziacz do gniazda zapalniczki, niska cena i jakoś działa![]()
Zasilanie z radia "+" po stacyjce,
ewentualnie wpiąć się równolegle do gniazdka zapalniczki, tyle że w 159 to chyba lepiej brać prąd z radia
A zasilanie oświetlenia wewnątrz auta? Ktoś kiedyś może próbował?
Był wątek na ten temat:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ora_trasy.html
Najprościej kupić dobrą i małą ładowarkę USB, rozebrać ją na części pierwsze, podłączyć plus i minus odpowiednio do zasilania w podsufitce (w powyższym linku jest info na których pinach jest zasilanie "po stacyjce) i tak poskładać, żeby widoczny był tylko kabel z podsufitki do wideorejestratora. Wtedy mamy z głowy problem związany z kablami latającymi luzem po samochodzie. Ja sam się do tego przymierzam w kolejnych weekendach. Po niedawnej stłuczce i problemem z ustaleniem winy zakupiłem już urządzenie.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 07-04-2015 o 10:15