Strona 76 z 275 PierwszyPierwszy ... 26666768697071727374757677787980818283848586126176 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 2746

Temat: Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar emisieq81
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    159SW 1.9 JTDm 150KM 2009

Domyślnie

Cytat Napisał Luck Zobacz post
    U mnie na halogenie żarówka. Takie modyfikacje cieszą oko i nie psują wyglądu autka
    Wszystko na ledach bardzo jasnych.
    Potwierdzam wygląd nawet jakby się polepszył a na pewno widoczność Alfy w słońcu na ringach jest większa niż na ori xenon , co mnie zdziwiło :O

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

Za tę cenę to nie wyobrażam sobie żeby to kiepsko świeciło i wyglądało ;-) W tej chwili to moim zdaniem najlepsze rozwiązanie świateł do jazdy dziennej dla 159.

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Cytat Napisał emisieq81 Zobacz post
    Chciałem się pochwalić zdecydowałem się na Duolighty i powiem tak - mistrzostwo, Alfa nadal wygląda pięknie a nawet więcej jej uroku te ringi świecące dodają w dzień
    Montaż dzięki fachmanowi zaprzyjaźnionemu (fb Speed-sevrice) bezproblemowy, wszystko praktycznie pasuje plug&play , jedynie trzeba usunąć "ala chromowany" ring który jest wkoło halogenu(łatwizna, jest na zatrzaski) bo jest inaczej szkło wyprofilowane.
    Dzienne - ring świeci bardzo dobrze, widać w pełnym słońcu bezproblemowo, bardzo biała barwa !! Halogen natomiast swoją jasnością , przebija te fabryczne, barwa tak biała że oryginalne xenony(miesiąc temu założone nowe żarniki Osram 4300k) wyglądają jak stare lampy z malucha W końcu mogę się cieszyć w100% z automatu i czujnika zmierzchu ;D choć pierwszego dnia odruchowo kilkukrotnie sięgałem do przełącznika w manetce bo myślałem ze zapomniałem świateł włączyć. Na szybko fotki, ciężko uchwycić telefonem ring było
    pierwsze dwa ring, ostatnie cała moc Alfy, z nowym halogenem
    A jak włączasz światła mijania to ringi z LEDami gasną?

Mieszka w
    Racibórz
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał duke75 Zobacz post
    A jak włączasz światła mijania to ringi z LEDami gasną?
    Oczywiście że gasną(nie ma różnicy czy manualnie , czy w automacie), zresztą tak to powinno być wg przepisów!! bardzo mnie irytuje jak widzę samochody z dołożonymi ledami itp do jazdy dziennej świecące wraz z mijania po zmroku, od razu bym dowód zabierał !!

Ja W tej chwili ustawioną manetkę mam w pozycji automat i działa to tak:
    po włożeniu kluczyka odpalają się ringi jeśli jest jasno-(czujnik zmierzchu to stwierdzi ) (ale np. w garażu jak Alfa stoi to odpalają się xenony(wpadam do garażu na pamięć, bez odpalania światła ) ogólnie czujnik zmierzchu bardzo szybko reaguje, bo jadać na ringach w dzień i wjeżdżając po np. wiadukt itp to praktycznie od razu zapalają się xenony, po wyjeździe również przełączenie z xenonu na ring trwa dosłownie sekundę !!!

chyba na razie "zakleję sobie" przełącznik jakaś taśmą by się przyzwyczaić że nie muszę nic robić, bo ileś razy już chciałem załączyć światła bo mi pozycja w manetce nie pasowała (dawne przyzwyczajenie) a tu wszystko za mnie robi automat z czujnikiem zmierzchu

Oczywiście nic nie zastąpi zdrowego rozsądku, bo jak wiemy czujnik zmierzchu reaguje według swoich jakiś tam ustawień/pomiarów a dla mnie logicznym jest że np.w przypadku opadów deszczu itp gdy czujnik nie zmienia na mijania(a wg. mnie już widoczność jest słaba) to sam sobie to wymuszę manualnie, bo liczy się moje bezpieczeństwo a nie oszczędność xenonu alternatora itp

PS:I mam jeszcze jeno pobożne życzenie, żeby czujnik wycieraczek tak fantastycznie działał jak ten zmierzchu w trasie daje jakoś radę, ale w mieście to kompletne nieporozumienie. (w sumie w żadnym z samochodów jakie miałem z takim ustrojstwem , nie spisywało się to w przewidziany sposób szczególnie w mieście)

Pozdrawiam

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin okolice
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 2007 Alfa Romeo 156 1.6 TS 1999

Domyślnie

Emisieq81 a gdzie nabyłeś te światła? Czy średnio rozgarnięty elektryk je podłączy? Tak pytam bo jeśli wchodzi w układ jeszcze czujnik zmierzchu to mam wątpliwości a sam nie chcę się do tego dotykać bo się nie znam.

Mieszka w
    Racibórz
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał raar2 Zobacz post
    Emisieq81 a gdzie nabyłeś te światła? Czy średnio rozgarnięty elektryk je podłączy? Tak pytam bo jeśli wchodzi w układ jeszcze czujnik zmierzchu to mam wątpliwości a sam nie chcę się do tego dotykać bo się nie znam.
    alledrogo,wątpię by jakiś sklep stacjonarny miał takie cudo, wpisz DUOLIGHT.
    no ja tego też bym nie podłączył, bo z elektryki to co najwyżej żarówki wymieniam ;D i baterie w pilocie ;D a tak serio, to żadnej filozofii z tym nie było dla mechanika(głownie mechanika, nie typowego elektryka), bo zajęło mu to może z 15min łącznie z przeprowadzeniem kabli (wszystko bez ściągania zderzaka, osłony dolnej itp) Mojej roboty to było tyle że zdjąłem zaślepki halogenów, odpiąłem srebrne obwódki(które trzeba usunąć bo szkło inaczej jest ukształtowane), wykręciłem stare halogeny i potem odwrotna kolejność
    Pozdrawiam

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin okolice
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 2007 Alfa Romeo 156 1.6 TS 1999

Domyślnie

dziękuję za informację
    ja też taki elektryk Ty

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giuia Veloce

Domyślnie

no ja tego też bym nie podłączył, bo z elektryki to co najwyżej żarówki wymieniam ;D i baterie w pilocie ;D a tak serio, to żadnej filozofii z tym nie było dla mechanika(głownie mechanika, nie typowego elektryka), bo zajęło mu to może z 15min łącznie z przeprowadzeniem kabli (wszystko bez ściągania zderzaka, osłony dolnej itp) Mojej roboty to było tyle że zdjąłem zaślepki halogenów, odpiąłem srebrne obwódki(które trzeba usunąć bo szkło inaczej jest ukształtowane), wykręciłem stare halogeny i potem odwrotna kolejność
    Pozdrawiam
    A czy przy zamawianiu z Allegro trzeba zamówić pod konkretny model samochodu? Czy też wszystkie zestawy pasują jeżeli chodzi o kable i wielkość lampy do AR159? Pytam, bo ze mnie też żaden elektryk

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

. W Będzinie jest sklep-hurtownia "CTS - centrum tuningu samochodowego " i oni to mieli wcześniej i taniej niż na allegro .W necie też mają swój sklep i na allegro chyba też . Nie chce mi się bawić w wysyłkę ale jak by ktoś z okolic był chętny to mogę zapytać ewentualnie o zakup grupowy ( zniżka ) i ogólnie o jakiś rabacik bo mam do nich dostawy to może coś się pochyta

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    . W Będzinie jest sklep-hurtownia "CTS - centrum tuningu samochodowego " i oni to mieli wcześniej i taniej niż na allegro .W necie też mają swój sklep i na allegro chyba też . Nie chce mi się bawić w wysyłkę ale jak by ktoś z okolic był chętny to mogę zapytać ewentualnie o zakup grupowy ( zniżka ) i ogólnie o jakiś rabacik bo mam do nich dostawy to może coś się pochyta
    Pytaj :-)