Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Temat: [159] Zakup Alfy 159 TI

Użytkownik Embrion
    Auto
    Będzie 159 TI

Domyślnie [159] Zakup Alfy 159 TI

Proszę o pomoc w ocenie, czy warto. Może ktoś z forumowiczów ma molżliwość sprawdzenia auta po VIN. W aukcji na jednym ze zdjęć jest podany:
    ZAR93900007271553

http://allegro.pl/alfa-romeo-159-ti-...221281427.html

Bardzo mi sie podoba ale jeszcze nie kontaktowalem się ze sprzedającym. Martwi mnie ten Vat marża, przeczytałem na forum wątek o przerzucaniu vatu 23% na ostatniego kupującego i troche mam mieszane uczucia. Auto jest dość daleko dlatego muszę jak najwięcej dowiedzieć się na odległość. O co pytać przez telefon w sprawie tego vatu? Pomóżcie, nie chce wdepnąć w minę już raz popłynąlem na aucie i więcej nie chce.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Romeo 159 2.4, 1,9

Domyślnie

33 tys zł za 2010 2.0jtdm Ti . Człowieku sam się prosisz o kłopoty. Przecież to jest mega podejrzanie niska cena .
    No chyba że pytanie zadał sam sprzedający to niech Nas oświeci skąd taka promocja

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    BMW 730d `04

Domyślnie

Witaj Kolego

Numer VIN wrzuć w tym wątku: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...r_vin-407.html
    Po odszyfrowaniu dowiesz się czy pierwszym właścicielem była firma czy osoba prywatna.
    Przedni zderzak masz malowany, lakiernik trochę się rozpędził, no i nie leży idealnie, ale to w sumie nic strasznego. Będziesz na miejscu, szukaj paprochów pod lakierem i baranka, jeśli lakiernik się postarał i usunął oryginalną warstwę lakieru do podkładu to miernikiem lakieru możesz nic nie znaleźć. Szukaj śladów wymiany deski, ruszanych zaślepek, wkrętów, nierównego spasowania. Reszta jak w każdym innym egzemplarzu...

Użytkownik Embrion
    Auto
    Będzie 159 TI

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi. Co do ceny auta to różnie to bywa. Auto jest tyle warte ile za nie ktoś chce zapłacić. Oczywiście trzeba uważać. I nie, nie jestem sprzedającym, chcę kupić. Dzięki za rady już wiem czego szukać. Co do zderzaka to ja ślepy jestem takich rzeczy nie jestem w stanie zauważyć :-). Może coś jeszcze?

Domyślnie

niech ci facet napisze co wymieniał itd, i na co ma papiery
    jak zacznie kręcić, czy coś, odpuść
    kupisz ulepa z dwóch alf i przystanku autobusowego))

Ti trzymają cenę, to dobrze zrobione alfy
    takie auto z 2010, jesli jest OK utzrzymane to cena 40 tys jest ceną równowagi, prawda? mniej więcej.

Na polskie drogi, szczególnie miasta, wersja Ti a więc obniżona, to masakra, nosem będziesz szorował po torowiskach i zapadliskach ulicznych.
    Ostatnio edytowane przez Anderson ; 08-04-2015 o 19:09

Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    BMW 730d `04

Domyślnie

Kolego jeszcze mała rada, jak masz dalej niż 50 km do handlarza a nie masz służbowego auta to zabierz lepiej za tą kasę dziewczynę do kina Co do Vatu to od stycznia nie składa się formularza VAT24 żeby uzyskać zaświadczenie VAT25, a ww. zaświadczenie nie jest już potrzebne do rejestracji pojazdu w urzędzie komunikacji. Jednak nawet takie zaświadczenie niewiele dawało gdyż pracownicy US pracują na dokumentach dostarczonych przez importera, jeśli gość podrabia FV z której wynika, że zapłacił pełny VAT przy zakupie to i tak dostawał VAT25. Przekręt z Vatem wychodzi po kilkunastu miesiącach gdy z zagranicy dotrą do naszego us raporty dotyczące wewnątrzwspólnotowych zakupów, mądra głowa pochyli się nad tematem i wezwie Ciebie do zapłaty Vatu z odsetkami, inaczej autko leci na licytację za 3/4 ceny oszacowania. Generalnie jak w papierach właściciela masz Muller.Gmbh zamiast Adolf Muller to dla własnego bezpieczeństwa nie kupuj na Vat Marżę.

Domyślnie

czemu akurat Adolf Muller?

Użytkownik Świeżak Avatar flash1pl
    Mieszka w
    Bedzin-Grodziec
    Auto
    159 1.9 JTDM

Domyślnie

tutaj masz orientacyjne ceny tych samochodów, w tym przedziale rocznikowym http://www.autoscout24.pl/ListGN.asp...0=18681&flzh=1

Domyślnie

no wlasnie.. nawet jak zbijesz cene, te 15 tys euro bedzie.
    w Polsce kupisz ulepa.
    Adolf ceni sobie auta)

Mieszka w
    Mysłowice
    Auto
    BMW 730d `04

Domyślnie

Wiadoma sprawa, że z autem było coś nie tak zanim zostało ściągnięte do nas, jak liczysz, że od handlarza kupisz w dobrej cenie dobre auto to będziesz szukać w nieskończoność. Handlarz prawdy i tak nie powie, będzie się na matkę zaklinał, że wszystko super, a Niemiec do granicy go gonił bo się rozmyślił. Jeśli autor wątku potrafi wychwycić i ocenić ślady niefachowych napraw blacharskich, zaakceptuje wykryte wady i przygotuje chociaż 10% ceny na naprawy tego co i tak wyjdzie później to całkiem możliwe, że będzie zadowolony z zakupu.