Ale dlaczego? Zobacz np. na wyniki BMW: 1,8 mln sprzedanych sztuk w 2014 roku a ich auta do tanich przecież nie należą.
Ja już nie mam ciśnienia, auto zmienione, następne i tak pewnie dopiero za 3 lata, więc jak znalazł na premierę Giulli![]()
Ale dlaczego? Zobacz np. na wyniki BMW: 1,8 mln sprzedanych sztuk w 2014 roku a ich auta do tanich przecież nie należą.
Ja już nie mam ciśnienia, auto zmienione, następne i tak pewnie dopiero za 3 lata, więc jak znalazł na premierę Giulli![]()
Pozdro,
Bartas
Po kolei:
1. nie mam powodów demotywowac sympatyków lexusa. Lexus produkuje, sprzedaje, klienci zadowoleni. Ja też, choć to auto firmowe leasingowe, stosunku emocjonalnego nie budzi, poza tym że fajnie jezdzi i jest dość eleganckie.
2. to, że masz wieśwagena a nie lexusa to rozumiem, jaki powód do kompleksu? spokojnie, Dereza, dużo ludzi posuwa wieśwagenami, Polska leży u stóp niemieckiej motoryzacji, szopy przygraniczne pełne są majstrów klepiących golfy i paski dla narodu, naród kocha Niemca.
3. Nie masz racji, że nikt tu nie wchodzi: przeciwnie, wątek należy do najczęściej odwiedzanych, więc kulą w płot, Dereza. A jak poczytasz wątek dokładnie, zobaczysz jak dużo osób zgadza się ze mną.
4. ludzie wybierają burakowozy, ludzie słuchają też disco polo milionami, czytają kolorową prasę plotkarską milionami, oglądają telenowele milionami, i jak napisano tu na forum, wsuwają schabowe milionami. Bo wiadomo, że schabowy to najlepsze jedzenie, a "Taniec z gwiazdami" to najlepsza rozrywka.
Prawda, Dereza?
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
Dobrze już zrozumiałem,że vw to wstyd a lexus to najlepsza marka,zrozumiałem również,że jestem biednym wieśniakiem,ponieważ jeżdżę starym wieśniacki passatem, a nie najlepszym lexusem,jem tonami schabowe przy jednoczesnym słuchaniu disco polo.
Temat jest o modelu Giulii, a nie kulinariach,muzyce,obrażaniu innych marek niż Twoja.
Skoro niemieckie wozy i włoskie są beee to po co wchodzi na to forum?pośmiać się i drwić codziennie?no comment
Na Twoim miejscu wstydziłbym się wypowiadać na forum,bo to zwykła kompromitacja.
Temat jest o czym innym i nie róbmy śmietnika.
Nie odpowiadaj na ten post następną żenadą,bo ani to śmieszne ani żałosne sam nie wiem..
Ostatnio edytowane przez dereza ; 10-04-2015 o 12:42
Jak sie przyjzec dokładniej to polityka co do Alfy doskonale wpisuje sie w polityke całego koncernu. Fiat sprzedaje AŻ jeden model, 500, w wielu mniej lub bardziej brzydkich wersjach, nic poza nim nie oferuje. Chrysler?? Jest tak popularny ze nawet nie wiem co maja oprócz paskudnego 300C ale tez tzw. dupy nie urywa swoja oferta. Jeep ma szeroke i tez tyle. Nie wiem, moze w USA maja wieksza ofertę a to potwierdzilo by tylko ze Serdżio ma w poważaniu inne rynki i robi wszystko tylko na stany Europie rzucając tylko najlepiej sprzedajace sie ochlapy. Dla mnie, oprócz oczywistej kpiny z klientów związanej z prezentacja Giulii, koles nie ma zielonego pojecia o zarzadzaniu taka firma, a wyniki zawdzięcza tylko temu ze te marki sa rozpoznawalne i tzw. jednorazowym "strzalom" jak we. 500. Nie widzę żadnej polityki perspektywistycznej u niego, czy ktos cos mówi o następcy starego i opatrzonego 500? Nie, a w przypadku BMW caly czas cos się dzieje, liftingi, nowe modele i oparcie sprzedaży na SWIECIE a nie na jednym rynku. Jak to się konczy każdy wie, nowa Alfa nie spodoba sie hamburgerom i papa, kolejny trup obok Lancii bo przeciez nigdzie indziej tego nie kupią bo auto skrojone pod tamten rynek. Dziwie sie ze uważają go za jednego z najlepszych CEO bo ja odnoszę wrażenie ze koles po prostu jedzie na farcie który powoli sie wyczerpuje.
Tylko ,że BMW ma praktycznie model w kazdym segmencie,do tego ogromne zróżnicowanie pakietów/silników/opcji.
Jest drogą marką,ale w tej chwili chyba najlepszą na rynku.Ok w szranki staje również audi,ale temu koncernowi brakuje indywidualnosci BMW.
Aczkolwiek jako posiadacz bawarskiej mysli technicznej,musze przyznac ,że i ta ma swoje mankamenty i niestety jest nieco przeceniona.
Niemniej nie ma lepszej marki na rynku według mnie.
Co do Giulii,to startując z pułapu 120 tys za najbiedniejszą wersje, sukcesu wrózyc za wielkiego nie mozna,chocby i design powalał.Chociaz był czas ,że na alfe mozna było wynegocjować 20% rabatu,a wtedy cena staje sie juz przystepniejsza.
Czas pokaze.
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 10-04-2015 o 14:46
Spoko dereza - użytkowników VW (nówek i używek) hejcą tylko Ci, których na samodzielne kupno VW nie stać i muszą popylać firmówkami, albo spawać 156 i wymieniać TSy na potęgę (podeprę się hejtem a'la Omron).
majster ma rację. Jeżeli kupiłeś auto za własne, uczciwie zarobione pieniądze to nie ma czego się wstydzić, choćby to była Multipla![]()
Ostatnio edytowane przez jersey ; 10-04-2015 o 20:38
Brawo Majster, Jersey. W końcu jedne z niewielu na tym forum normalnych, nie kipiacych jadem i zawiścią w stosunku do innych marek, wypowiedzi.
Wypowiedzi na poziomie i godne Alfaholika.
A nie ten ciągły hejt, od którego "podnosi" się jak się go czyta:-(
Brawo Panowie.
No i właśnie o to chodzi! Czemu Fiat/Alfa ma tak ubogą ofertę? Tego właśnie nie potrafię zakumać.. Koncern tak potężny, z takimi możliwościami, oferuje ileś-tam odmian Fiata 500 (z czego tylko pierwsza była ładna, dokładnie tak jak Mini), Punto, Pandę i Freemonta i dwa modele Alfy. Masakra. Gdzie hatchback + jego wersja kombi - podstawa oferty? Gdzie auto segmentu D + jego kombi? Takie dwa "zestawy" w wersji Alfa i Fiat to to, czego brakuje do sukcesu komercyjnego marki. Przynajmniej dla Fiata powinna to być podstawa. Gdzie następca Cromy? Bravo?
Żeby BMW mogło zrobić takie M3 na ten przykład, to najpierw musieli odnieść sukces w sprzedaży serii 3...
I tyle szumu o kolejny model
Czy to coś zmieni?
Żeby się coś zmieniło to by musiały wejść ze 3 modele Alfy + 5 Fiata i nagle by się okazało, że sprzedaż rośnie.
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html