No ja na tym forum kupiłbym samochód tylko od Belfra, Szerszenia, Bociana, chyba tyle. Tak że nie dziwię się KRS, że ode mnie byś samochodu nie kupił, kompletnie się nie dziwię.![]()
No ja na tym forum kupiłbym samochód tylko od Belfra, Szerszenia, Bociana, chyba tyle. Tak że nie dziwię się KRS, że ode mnie byś samochodu nie kupił, kompletnie się nie dziwię.![]()
ja kupiłem od forumowicza ale z alfaclubu i wszystko OK.
Powiedzcie mi który z silników 1.9 150KM czy 2.4 200KM jest bardziej awaryjny i droższy w utrzymaniu?
Studiując forum mam mieszane uczucia- z jednej strony większa ilość koni pod maską (bo auto cięższe) z drugiej bardziej ekonomiczne ale słabiej "odpychające się". Jak natomiast ma sprawa się z kosztami utrzymania obu silników-proszę o wypowiedź kogoś kto jest obeznany w temacie![]()
2.4 jest cięzki. Polecam wersję 1.9 i chip - daje radę![]()
oleju panowie więcej potrzeba do 5 cylindrów...
Ja w lutym kupiłem 2.4 JTDm 210KM 2007r za 22900zł, auto sprawdziłem w serwisie Alfy w Rzeszowie za przegląd zapłaciłem 390zł i autko przetrzepali bardzo szczegółowoPo kupnie standard: wywalone klapy i dpf, egr zaślepiony, wymiana rozrządu, płynów, filtrów itp. Autem przejechałem prawie 5tyś km i jak na razie wszystko w porządku. O dziwo w serwisie wyszło, że Alfa była serwisowana do samego końca i przy kupnie miała 178tyś km. Moim zdaniem bardzo rzadko ale da się trafić na tani samochód w bardzo dobrym stanie, więc te 23tyś zł powinny wystarczyć.
no to dobrze Ci się trafilo![]()